Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Το έχω μετανιώσει, σκέφτηκα να αυτοκτονήσω» – Η απολογία του Ειδικού Φρουρού στην Κοζάνη


Εμφανώς αγχωμένος ξεκίνησε την απολογία του στις 11:00 ο ειδικός φρουρός που κατηγορείται για τη δολοφονία του 52χρονου ταξιτζή από την Καστοριά λέγοντας πως η πράξη του ήταν απαράδεκτη.
 

Ο ίδιος περιέγραψε στο Δικαστήριο λεπτομερώς τα όσα συνέβησαν στην υπόθεση του Μαζιώτη, τον οποίο πυροβόλησε και συνέλαβε ο ίδιος. Με υπουργική απόφαση μετά από αυτή την επιτυχία του ο ειδικός φρουρός μετακινήθηκε στην Καστοριά για λόγους ασφαλείας.
 
Μεταξύ των άλλων, σύμφωνα με το KOZANILIFE.GR, ο ίδιος στην απολογία του δήλωσε:
 

«Όπλο έφερα πάντα, ακόμα και εκτός υπηρεσίας. Είχα πάντα τον φόβο όταν έβγαινα έξω, κοιτούσα πίσω. Δεν είχα δεχτεί κάποια απειλή. Μπήκα σε μια διαδικασία μόνιμου φόβου. Απέφευγα να μεταφέρω το άγχος και την ανησυχία μου προς τα έξω και στους δικούς μου ανθρώπους. Το αυξημένο άγχος της δουλειάς με έκανε να λειτουργώ πιο παρορμητικά».
 

Ο ειδικός φρουρός μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα που είχε και περιέγραψε την σκηνή του φόνου ο οποίος τελέστηκε σε χωράφι ιδιοκτησίας του πατέρα του. Πυροβόλησε το θύμα του 4 φορές επειδή, κατά την απολογία του, αισθάνθηκε απειλή. Ο ίδιος δεν θυμόταν να πυροβόλησε καθώς επίσης δεν κατάλαβε πως βρέθηκε και στο ταξί του 52χρονου άντρα.

 

«Το έχω μετανιώσει. Είμαι ένας άνθρωπος του νόμου και εγώ τους καταπάτησα. Τον είδα αιμόφυρτο και προσπαθούσα να καταλάβω τι έγινε, πως έφτασα σε αυτό το σημείο. Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω. Έστρεψα το όπλο προς τα πάνω μου. Σκέφτηκα να πάω να παραδοθώ. Προσπαθούσα να σκεφτώ τι θα κάνω, πέταξα το gps. Μετά σκεφτόμουν τις συνέπειες της πράξης μου και επέστρεψα προς την πόλη. Μετά τον φόνο είχα αποφασίσει να πάω να παραδοθώ. Με πρόλαβαν από την υπηρεσία που με κάλεσαν για να συμμετάσχω στην έρευνα της δολοφονίας. Κατάλαβα από τις αντιδράσεις των συναδέλφων ότι κάτι συμβαίνει. Έπιασα το όπλο να το παραδώσω και τους είπα »εγώ το έκανα».»

 

Η απολογία του ειδικού φρουρού ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12:00.

 

Πηγή: kozanilife.gr


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια