Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νηστεύετε; Ευκαιρία να αποτοξινωθείτε!



Η περίοδος της σαρακοστής πέρα από όλα τα άλλα, είναι και μια καλή ευκαιρία να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες.

Η αποχή από το κρέας και τα προϊόντα ζωικής προέλευσης μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία μας.

Η νηστεία ενισχύει τους μηχανισμούς φυσικής αποτοξίνωσης του οργανισμού μας. Οι αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες, μας επιτρέπουν να απαλλαγούμε από τις συσσωρευμένες τοξίνες, που επιβαρύνουν τόσο τη σωματική όσο και την πνευματική μας υγεία. Έτσι οι κατάλληλες διατροφικές επιλογές θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε το στρες, αυξάνοντας την ικανότητα του σώματός μας να τονωθεί και να ανακάμψει. Στόχος μας να πετύχουμε ήπια αποτοξίνωση, διατηρώντας σε εγρήγορση το μεταβολισμό μας.

Τι κερδίζουμε νηστεύοντας
  1. Η ποιοτική αλλαγή στα λιπαρά που προσλαμβάνουμε (λιγότερα κορεσμένα, περισσότερα ακόρεστα) δυναμώνει την καρδιά μας. Τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα πέφτουν, ενώ η ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης γίνεται ευκολότερη.
  2. Η άφθονη κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες, όπως τα λαχανικά, τα όσπρια, τα δημητριακά και τα φρούτα ευνοεί τη λειτουργία του εντέρου.
  3. Η αυξημένη πρόσληψη αντιοξειδωτικών, όπως η βιταμίνη Ε, προστατεύει τον οργανισμό από την επίδραση των βλαβερών ελεύθερων ριζών, οι οποίες ευθύνονται για την καταστροφή των κυττάρων.

Τι πρέπει να κάνετε για να έχετε μάξιμουμ αποτελέσματα;

Στο ποτήρι σας

Αν καταναλώνετε πολλούς καφέδες μέσα στην ημέρα, φροντίστε να τους μειώσετε σταδιακά. Προτιμήστε 1 με 2 φλιτζάνια τσάι του βουνού ή τους φρεσκοστυμμένους χυμούς.

Στο πιάτο σας

Προσθέστε στο πιάτο σας τρόφιμα όπως φρούτα, λαχανικά, θαλασσινά, σουσάμι, ξηρούς καρπούς, σόγια, δημητριακά, όσπρια, τα δύο τελευταία καλό είναι να τα συνδυάζετε. Επιπλέον, προτιμάτε το ρύζι με φλοιό που είναι πηγή μαγγανίου και φωσφόρου και τα καστανά ζυμαρικά, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Συνοδέψτε τα γεύματά σας με σαλάτες με κινόα, καθώς είναι πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών, μαγνησίου, βιοτίνης και φωσφόρου, ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φολικό οξύ.

Χρήσιμα tips καθημερινής αποτοξίνωσης
  • Προσπαθήστε να κοιμάστε πριν τις 12 το βράδυ.
  • Προσθέστε στο μπάνιο σας 5-6 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας.
  • Φροντίστε να υπάρχει συστηματικά κάποια φυσική δραστηριότητα, όπως περπάτημα.
  • Αερίζετε καθημερινά τους χώρους διαβίωσης.


Πηγή: vita.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια