Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το δελτίο τύπου με τις ομιλίες στα εγκαινία της Δυτικής Αττικής

Τα εγκαίνια των κτιριακών εγκαταστάσεων, που παραχωρήθηκαν από το Δήμο Φυλής για τη στέγαση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στα Άνω
Λιόσια.
Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας (link της ομιλίας του Πρωθυπουργού).
Πρόκειται για σύγχρονες εγκαταστάσεις που πληρούν όλες τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές και οι οποίες αναμορφώθηκαν προκειμένου να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες στέγασης των αστυνομικών υπηρεσιών.
Παράλληλα, παραδόθηκαν από το Δήμο Φυλής στην Ελληνική Αστυνομία οκτώ καινούργια αυτοκίνητα ανοιχτού τύπου που θα χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες αστυνόμευσης αποκλειστικά των περιοχών της Δυτικής Αττικής.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε:
«Τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σηματοδοτούν το έμπρακτο ενδιαφέρον της Πολιτείας για την ουσιαστική συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες της Δυτικής Αττικής.
»Όλοι γνωρίζουν -πάνω από όλους οι πολίτες αυτής της περιοχής- ότι η Δυτική Αττική επί σειρά ετών μαστίζεται από προβλήματα, που σωρεύτηκαν διαχρονικά. Αποτέλεσε επί σειρά ετών ένα “χαλί” κάτω από το οποίο κρύβονταν τα προβλήματα. Αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών ήταν η έκρηξη παραβατικών συμπεριφορών και η εγκληματικότητα. Και δικαίως πολλές φορές οι πολίτες διαμαρτύρονταν ότι αυτές οι συνθήκες τους στερούσαν το αυτονόητο δικαίωμα να ζουν σε ένα ήρεμο κοινωνικό περιβάλλον χωρίς να απολαμβάνουν το αγαθό της ασφάλειας.
»Γι’ αυτό το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με το Δήμο -κατ’ αρχάς με την πρόταση του- συνεργάστηκε ώστε να υλοποιηθεί αυτό το οποίο βλέπετε σήμερα. Η Υποδιεύθυνση ασφαλείας μεταφέρθηκε σήμερα σε αυτό το χώρο και πιστεύουμε ότι θα εδραιώσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της περιοχής, θα διασφαλίσει ένα καλύτερο περιβάλλον σε συνεργασία πάντοτε με τους κατοίκους με τους δημότες του Δήμου αλλά και όλους τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής.
»Σε πείσμα όσων ισχυρίζονταν ότι οι δράσεις που κατευθύνονταν από την γενικότερη πολιτική αυτής της Κυβέρνησης και τις κατευθύνσεις για την ασφάλεια οι οποίες έχουν δοθεί θα ήταν παροδικές ενέργειες, ότι θα ήταν κινήσεις εντυπωσιασμού, ότι θα ήταν πυροτεχνήματα, η αντιεγκληματική πολιτική που εφαρμόζεται σε σταθερή βάση έχει αποτελέσματα. Όλοι γνωρίζουν ότι η κατάσταση έχει αλλάζει προς το καλύτερο, προς όφελος των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας.
»Ιδρύθηκε το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων, έγιναν στοχευμένες παρεμβάσεις, άρχισαν περιπολίες σε 24ωρη βάση ειδικών ομάδων -των λεγόμενων Ο.Π.Κ.Ε.- οι οποίες έχουν ενεργοποιηθεί στην περιοχή. Η Ελληνική Αστυνομία είναι πλέον παρούσα στην περιοχή με ενισχυμένη και στοχευμένη δράση, με σχέδιο και στόχους, με προσανατολισμό που υπηρετεί τους πολίτες, με σύγχρονη επιχειρησιακή φιλοσοφία και αντίληψη.
»Οι παρεμβάσεις στην περιοχή θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά σε συνδυασμό με κοινωνικές δράσεις άλλων Υπουργείων και Φορέων, ώστε το αίσθημα ασφάλειας να εμπεδώνεται ακόμη περισσότερο χρόνο με το χρόνο προς όφελος των πολιτών. Είμαστε εδώ και είμαστε για να υπηρετούμε τους πολίτες…».
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, επισήμανε:
«…Σήμερα, σ’ αυτή την εκδήλωση, σ’ αυτόν το χώρο, η Ελληνική Αστυνομία και η τοπική κοινωνία μέσω του Δήμου Φυλής, “σφραγίζουν” τυπικά και ουσιαστικά τη σταθερή βούληση τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να στηρίξουν και να στηριχθούν αμοιβαία στην προσπάθεια τους να εξασφαλίσουν στους πολίτες της περιοχής το περιβάλλον ασφάλειας που απαιτούν, τις συνθήκες ηρεμίας και ομαλότητας που δικαιούνται, την ποιότητα ζωής που τους αξίζει…
»Αυτό που πραγματικά θέλουμε είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ασφάλειας, προστασίας και εξυπηρέτησης των πολιτών όχι με όρους καταστολής και αντιπαράθεσης με την κοινωνία• αλλά με όρους δημοκρατίας, με όρους απόλυτου σεβασμού των δικαιωμάτων των πολιτών.
»Όχι με τρόπους καταναγκασμού και κατάχρησης εξουσίας αλλά με σύννομη, υπεύθυνη και ανθρώπινη συμπεριφορά, εφαρμόζοντας τις αρχές της αναλογικότητας και της επιείκειας καθώς και διαδικασία λογοδοσίας για όποια υπέρβαση ή κατάχρηση εξουσίας.
Μια νέα οπτική, μια νέα αντίληψη που θέλει τον αστυνομικό:
-συνοδοιπόρο και συμπαραστάτη στον πολίτη,
-υπερασπιστή και όχι καταπατητή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,
-αποτελεσματικό μα και ανθρώπινο στην εκπλήρωση της αποστολής του,
-ενεργό μέλος και όχι αποκομμένο παρατηρητή της κοινωνίας.
Μ΄ αυτή τη λογική λειτουργεί πλέον η Ελληνική Αστυνομία, μ’ αυτή τη λογική θα συμπορευτούμε με την τοπική κοινωνία, μ’ αυτή την αντίληψη θα συνεχίσουμε και θα ενισχύσουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει -και αποδίδει ήδη θετικά αποτελέσματα- στο Δήμο Φυλής και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής….
…Ευχαριστώ θερμά το Δήμαρχο, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και βεβαίως τους πολίτες του Δήμου Φυλής για τη στήριξη τους και τους διαβεβαιώνω πως η Ελληνική Αστυνομία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και στις απαιτήσεις τους...
…Ευχαριστώ την Πολιτική Ηγεσία του Σώματος και όλους τους παρισταμένους, που τιμούν με την παρουσία τους τη σημερινή σεμνή-συμβολική τελετή.
Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Κυβέρνησης!
Επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω, ιδιαιτέρως, για την παρουσία σας σήμερα εδώ, σ’ αυτές τις σημαντικές για την Ελληνική Αστυνομία και την τοπική κοινωνία στιγμές.
Μια παρουσία η οποία αναδεικνύει και αποδεικνύει, ασφαλώς, την ισχυρή βούληση της Κυβέρνησης να στηρίξει την προσπάθεια μας και να «προσυπογράψει» τη νέα αντίληψη υπό την οποία υπηρετεί το ρόλο της και εκπληρώνει την αποστολή της προς τη χώρα και την κοινωνία, η Ελληνική Αστυνομία…»
Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς στο χαιρετισμό του ανέφερε:
«Σήμερα με τις ευλογίες της εκκλησίας και παρουσία της Πολιτικής, και Φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., μα πάνω από όλα του κύριου Πρωθυπουργού, παραδίδουμε το κτίριο στην ΕΛ.ΑΣ και τα οκτώ αυτοκίνητα.
Κάνουμε την δέσμευσή μας πράξη στο μνημόνιο συνεργασίας που είχαμε υπογράψει με τον κύριο Υπουργό, τον κύριο Γενικό Γραμματέα και τον κύριο Αρχηγό. Δίνουμε το παράδειγμα ότι όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Κυβέρνηση έχουν αμοιβαία εκτίμηση και αισθήματα για το καλό του τόπου, το μόνο που κερδίζει είναι ο δημότης.
Κύριε Πρωθυπουργέ, σας ευχαριστώ πολύ που ήρθατε στην πόλη μας. Σας έκανα μια ενημέρωση στο γραφείο μαζί με τους κυρίους Υπουργούς για το αναπτυξιακό όραμα του δήμου, τα έργα του δήμου που προχωράμε με την Περιφερειάρχη την κυρία Δούρου και είμαι σίγουρος ότι κι εσείς από την δική σας μεριά θα μας βοηθήσετε. Θα βάλετε όπως λέμε πλάτη αυτός ο Δήμος να αλλάξει πορεία. Να είστε καλά, ευχαριστώ πολύ και είμαστε δίπλα σας σε ό,τι μας χρειαστείτε».
Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, συνεπικουρούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη - Ταξίαρχο Νεκτάριο Κιούλο.
Παραβρέθηκαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Σωτήριος Τερζούδης.
Παραβρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αθανάσιος Αθανασίου, Ιωάννης Δέδες, Αριστείδης Μπαλτάς, Παναγιώτης Σκουρολιάκος, Γεώργιος Πάντζας, ο Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κωνσταντίνος Κατσίκης, ο Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Δημήτριος Καβαδέλλας, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γεώργιος Πατούλης, ο Δήμαρχος Περάματος Ιωάννης Λαγουδάκης, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νικόλαος Μελετίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νικόλαος Μπάμπαλος, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλειος Περγαλιάς και ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός.
Παραβρέθηκαν ακόμα ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Δημοσθένης Αναγνωστάκης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης.
Επίσης παρέστησαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης, o Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Αχιλλέας Σκανδάλης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, Υποστράτηγος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Γεώργιος Ψωμάς, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Ταξίαρχος Δημήτριος Αθανασόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Δασκαλάκης, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Παπασηφάκης και άλλοι Αξιωματικοί και αστυνομικό προσωπικό.


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια