Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το ελληνικό τμήμα ΙΡΑ κοντά στους σεισμόπληκτους της Λέσβου

Το νησί της Λέσβου επισκέφτηκαν το Σάββατο 17/03/2018 ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ελληνικού Τμήματος της IPA  κ. ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ Ιωάννης, ο Α’ Αντιπρόεδρος  κ. ΜΑΡΟΥΝΤΑΣ Νικόλαος
και ο Ταμίας κ. ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ Εμμανουήλ.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συμμετοχή σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Τοπική Διοίκηση Λέσβου για τους αστυνομικούς που επλήγησαν από το καταστροφικό σεισμό της 12 Ιουνίου 2017.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μηθύμνης κκ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου κκ. ΙΑΚΩΒΟΣ, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Χριστιάνα, η Αντιπεριφερειάρχης κα ΓΟΜΟΥ-ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗ Καλλιόπη, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Πύραρχος κ.ΜΠΑΜΠΑΚΟΣ Νικόλαος καθώς και εκπρόσωποι φορέων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της τοπικής κοινωνίας.



Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επιδόθηκαν στους πληγέντες αστυνομικούς χρηματικά ποσά που συγκεντρώθηκαν  με πρωτοβουλία του Εθνικού Τμήματος από  χώρες που συμμετέχουν στη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών.
Εκτός του Παγκόσμιου Ταμείου της ΙΡΑ, στη προσπάθεια συνέβαλλαν και πολλά Εθνικά Τμήματα όπως αυτά της Δανίας, του Μακάο, της Γερμανίας, της Ελβετίας, της Αυστραλίας, της Κύπρου, της Ιταλίας, της Σλοβενίας και άλλα.
Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών δείχνει για άλλη μια φορά τη κοινωνική της ευαισθησία και δηλώνει παρούσα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της όχι μόνο ηθικά αλλά και έμπρακτα. Για άλλη μια φορά το σύνθημα SERVO PER AMIKECO (Υπηρετώ διά της φιλίας) αποκτά  ουσία μέσα από τις δράσεις μας και δίνει ελπίδα σε όσους περνούν δύσκολες ώρες. Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους μας από την παγκόσμια Αστυνομική οικογένεια της ΙΡΑ, για τη συνεισφορά τους.
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ/ΙΡΑ κ.ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ

Κυρίες και κύριοι, Αγαπητοί συνάδελφοι,
Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω εκφράζοντας τη συμπαράστασή μου και την αλληλεγγύη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών προς τους κατοίκους της Λέσβου και ιδιαίτερα τους συναδέλφους μας που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό στις 12 Ιουνίου 2017.
Επίσης να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της άτυχης γυναίκας που έχασε τη ζωή της.
Παράλληλα θέλω να συγχαρώ την Περιφερειάρχη, το Δήμαρχο και όλους τους φορείς του νησιού που ανταποκρίθηκαν άμεσα στη δύσκολη κατάσταση των κατοίκων. Η Τοπική αυτοδιοίκηση απέδειξε ότι διαθέτει την ικανότητα και τη θέληση να διαχειρίζεται αποτελεσματικά και υπεύθυνα κρίσιμες καταστάσεις.
Ευχής έργο θα ήταν για τους ακρίτες της Πατρίδας μας η Ελληνική Πολιτεία αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση να είχαν προσφέρει σημαντική βοήθεια και να είναι παρόντες στις δύσκολες στιγμές που περάσατε και περνάτε.
Εμείς έχοντας συναίσθηση της υποχρέωσης να  προσφέρουμε στα μέλη μας, όχι μόνο συμπαραστεκόμενοι ηθικά, αλλά και εμπράκτως, συνδράμουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας οικονομικά, το έμψυχο δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ. Αυτό άλλωστε, αποτελεί και  καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία της αποστολής μας.
Φίλες και φίλοι, ζήσατε τους καταστροφικούς σεισμούς στο όμορφο και πολύπαθο νησί σας. Το νησί που δεν χτυπήθηκε μόνο από τον εγκέλαδο αλλά έχει σηκώσει και σημαντικό βάρος από την προσφυγική κρίση.

Συμπάσχοντας και κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη κατά καθήκον ιερό, σε συνεργασία και διαρκή επικοινωνία με τον Πρόεδρο και το ΔΣ της Τοπικής Διοίκησης Λέσβου κ. Παναγιώτη Σαμαρά ενημερωθήκαμε για την έκταση των ζημιών στα χωριά που επλήγησαν: Βρίσα, Πλωμάρι, Πολυχνήτο, Ακράσι, Τριγώνα και Πλαγιά, συντονίσαμε τις ενέργειές μας, απευθύναμε Emergency Aid σε όλα τα κράτη μέλη της ΙΡΑ και συγκεντρώσαμε ένα σεβαστό χρηματικό ποσό.
Σήμερα που τα φώτα της δημοσιότητας απομακρύνθηκαν από το νησί και ίσως η κρατική βοήθεια να έμεινε στα συρτάρια των υπευθύνων, είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των σεισμοπλήκτων μελών μας κάνοντας πράξη το SERVO PER AMIKECO.
Ευχαριστούμε το Γενικό Αστυν Δ/ντή Β. Αιγαίου Ταξίαρχο κ. Ντουρουντού Ελευθέριο, τον Αστυν. Δ/ντή Λέσβου κ. Στεφάνου Ανδρέα τον Πρόεδρο κ. Σαμαρά και τα μέλη της ΤΔ Λέσβου καθώς και όλους εσάς που μας τιμάτε με την παρουσία σας.

Ας ευχηθούμε να μη ξαναζήσουμε τέτοια καταστροφικά φαινόμενα στη χώρα μας.
Σας ευχαριστώ πολύ και να γνωρίζετε ότι δε σας ξεχνάμε.
                                 SERVO PER AMIKECO
                      Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

                     Ιωάννης Καραπατάκης                             Βασίλειος Παπάς
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια