Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Μέσω ΟΔΔΥ" ξανά στο λαθρεμπόριο το τσιγαράδικο


Πιάστηκε για πρώτη φορά το Νομέμβριο του 2015, νότια της Κρήτης με λαθραία τσιγάρα,



κατασχέθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο, βγήκε σε πλειστηριασμό μέσω του ΟΔΔΥ, αγοράστηκε και ξαναβγήκε στο...λαθρεμπόριο αλλάζοντας όνομα από Rosetta σε Daslis.

Κάπως έτσι συμπυκνώνεται η ιστορία του τσιγαράδικου που "μάγκωσε" το Λιμενικό το οποίο ωστόσο είχε... γνώση.

Για το πλοίο υπήρχε εδώ και πολύ καιρό alert στος Υπηρεσίες της Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπως και για τον "νέο" αγοραστή του τα στοιχεία του οποίου ήταν γνωστά στις αρχές.

Το πλοίο ήταν υπό συνεχή παρακολούθηση σε αυτό το δρομολόγιο καθώς οι πληροφορίες της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου έκαναν λόγο για φορτίο που θα ξεφορτωνόταν σε παραλία της Αττικής με σκοπό το παράνομο εμπόρευμα απο κει να διατεθεί τόσο στην Ελληνική αγορά όσο και στη Μεγάλη Βρετανία.

Τρεις συγκεκριμένες μάρκες τσιγάρων, σύνολο πάνω από 24,5 εκατ. τσιγάρα ήταν το φορτίο με τους διαφυγόντες δασμούς να ξεπερνούν τα 4,7 εκατ. ευρώ.

'Εξω από τη Γυάρο οι Αιγύπτιοι μέλη του πληρώματος του Daslis κατάλαβαν ωστόσο ότι βρίσκονται σε κλοίο και προκειμένου το πλοίο να επιχειρήσει να διαφύγει κρίθηκε από τους επιτελείς του Αρχηγείου ότι θα έπρεπε να ακινητοποιηθεί άμεσα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι και αυτή η επιτυχία του Λιμενικού Σώματος και ιδιαιτέρως της ΔΙΔΙΝΑΛ αποδεικνύει ότι στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών και τσιγάρων το Λιμενικό έχει αποκτήσει εμπειρία, καλό συντονισμό και αλληλεπίδραση των υπηρεσιών και των μονάδων του ώστε να επιτυγχάνει το στόχο.

Η έρευνα συνεχίζεται καθώς οι "συμπτώσεις" στο πλοίο και την εθνικότητα των ναυτικών  (Αιγύπτιοι και τις δύο φορές) δείχνουν και άλλα πρόσωπα.

Δ.ΒοΓ.




_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια