Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Χειροπέδες" στους αδιάφθορους της ΕΛΑΣ, το παρασκήνιο της φθοράς - παραφθοράς και η πρεσβεία

Κανονικά, σύμφωνα με το νόμο, από τα τελη του περασμένου Νοέμβρη οι αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ θα έπρεπε να είχαν νέο επικεφαλής. Ενόψει κρίσεων όμως και πολύ σωστά, η
εναλλαγή "φρουράς" μετατέθηκε για μετά τις τακτικές αξιολογήσεις. Μετά όμως ήταν που άρχισαν τα οξύμωρα σχήματα και οι ανορθογραφίες πάνω στον υπηρεσιακό καμβά.

Κι ενώ ποτέ μέχρι σήμερα οι εσωτερικές υποθέσεις δεν είχαν απομείνει για έστω και μία μόνο ημέρα χωρίς επικεφαλής, φέτος η κάθε ημέρα που περνά καταγράφει νέο αρνητικό ρεκόρ, "ισοδύναμο" με τον ιδιότυπο δαρβινικό αγνωστικισμό (με την έννοια της εξελικτικής εκκρεμότητας) που συνήθως καλύπτει και συσσωρεύει απορίες και πλήθος από ερωτήματα για τις παρασκηνιακές διεργασίες σε μια τέτοιου είδους κορυφαία εκκρεμότητα.

Σε χρόνο ανύποπτο και πρωθύστερο, το bloko.gr  είχε καταγράψει την έκφραση των ανησυχιών για τον εξόφαλμο αμερικάνικο παρεμβατισμό στις κρίσεις και στις τοποθετήσεις (βλέπε ΔΙΔΑΠ- Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών) και τη συνάρτηση της με τις εσωτερικές υποθέσεις.

Και το βασικό ζήτημα που προέκυπτε εμμέσως πλην σαφώς, ήταν εάν η Ελλάδα αποτελεί ένα αμιγές προτεκταράτο ή κάτι συγγενές (αρμοστεία) στο οποίο υπάρχει η τεχνική δυνατότητα έκφρασης ή διατύπωσης της αντίθεσης- αντίστασης στην έξωθεν επιθετική άλωση του πολύτιμου αγαθού ελέγχου και διαχείρισης της πληροφορίας.

Κατά πως φαίνεται, η πλάστιγγα της ερμηνευτικής κρίσης γέρνει προς τη δεύτερη εκδοχή του διευρυνόμενου προβληματισμού. Αν δεν υπήρχαν αντιστάσεις, το όλο θέμα θα είχε ήδη κλείσει με περίπατο των λεγεώνων της Βασ. Σοφίας και υπό τα καυδιανά τους δίκρανα την ελληνική αστυνομία και την ηγεσία της.

Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα παραμένει να αιωρείται κάτι σαν το εκκρεμές του Φουκώ, που απλώς θα αποδείξει- καταδείξει την όποια κίνηση και περιστροφή και προς τα πού, της σημαίνουσας ηγεσίας. Φαινόμενης, φαινοτυπικής ή επιφαινόμενης.   

Το αποτέλεσμα θα δείξει. Χειροπέδες στους αδιάφθορους της ΕΛΑΣ και στην ίδια της αστυνομία, ή έστω μια μικρή ρήξη στην αλυσίδα των δεσμών;

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια