Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ με Νίμιτς στη Βιέννη

Το απόγευμα της Πέμπτης θα αναχωρήσει για τα Σκόπια ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία, την αντιπολίτευση και αλβανικά κόμματα της
ΠΓΔΜ, ώστε να συνεχιστούν οι συνομιλίες με σκοπό την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης.
Επίσης, στις 30 Μαρτίου θα υπάρξει νέα συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ, στη Βιέννη, με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.
Στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφέρθηκε στο σχέδιο που έχει ήδη αποσταλεί στη γείτονα και είπε πως «πλέον αναμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους. Το σχέδιο έχει συνταχθεί με βάση τις πάγιες διαπραγματευτικές θέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης, ήτοι σύνθετη ονομασία που θα ισχύει έναντι όλων και για όλες τις χρήσεις, πράγμα που συνεπάγεται και την ανάγκη για τροποποίηση του Συντάγματος στη γειτονική χώρα».
Τσίπρας - Καμμένος - Έλληνες στρατιωτικοί
Αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν φυλακισμένοι στην Τουρκία, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε πως «η Ελληνική Κυβέρνηση εξακολουθεί να αναλαμβάνει διπλωματικές και πολιτικές πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση του προβλήματος και την εξασφάλιση της επιστροφής τους στη χώρα μας το συντομότερο δυνατόν». Για το ζήτημα αυτό, εξάλλου, θα συζητήσουν το απόγευμα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.
Υπενθυμίζεται, τέλος, πως διαψεύστηκαν οι πληροφορίες τουρκικών μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα έδιναν σήμερα συμπληρωματική κατάθεση. Για το θέμα ρωτήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι ο Έλληνας πρέσβης δεν επιβεβαιώνει τη μεταγωγή των δύο στρατιωτικών στο δικαστήριο.

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια