Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Τζανέτος Φιλλιπάκος για την ημέρα της Γυναίκας


Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος παραβρέθηκε σε εκδήλωση για την προσφορά της Γυναίκας στην Ελληνική Αστυνομία και το
Πυροσβεστικό Σώμα, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018, στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας στην Αμυγδαλέζα.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, προς τιμήν των γυναικών που υπηρετούν στα δυο Σώματα (ΕΛ.ΑΣ., Π.Σ., πολιτικό προσωπικό του ΥΠτΠ και σπουδάστριες των σχολών), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου.


Την εκδήλωση παρακολούθησαν όλες οι γυναίκες Δόκιμοι Υπαστυνόμοι – Ανθυποπυραγοί που φοιτούν στην Αστυνομική και Πυροσβεστική Ακαδημία, οι μετεκπαιδευόμενες της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης ΕΛ.ΑΣ. και της Σχολής Επιμόρφωσης Π.Σ., οι σπουδάστριες της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, καθώς και γυναικείο μόνιμο προσωπικό της Αστυνομικής Ακαδημίας και των ανωτέρω Σχολών.


Παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμούς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Σωτήριος Τερζούδης.


Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης.


Παραβρέθηκαν, επιπλέον, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Π.Σ., Αντιστράτηγος, Βασίλειος Ματθαιόπουλος, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Π.Σ., Αντιστράτηγος Δημοσθένης Αναγνωστάκης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου/Α.Ε.Α., Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, η Διευθυντής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, Υποστράτηγος Πηνελόπη Μηνιάτη, η Διευθυντής του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., Ταξίαρχος Παναγιώτα Χαρώνη, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού, Ταξίαρχος Μιχαήλ Λαδομένος, η Διευθυντής Πολιτικού Προσωπικού, Κοσμία Τσακίρη, η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ταξίαρχος Αθανασία Κορκοντζέλου, η Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Αστυνομικός Διευθυντής Σοφία Λαμπρόπουλου, ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Βράντζας, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Βασίλειος Ρόκκος, η Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνόμος Β΄ Ροτζιώκου Ιωάννα, γυναίκες Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, που κατέχουν θέσεις διοίκησης σε Υπηρεσίες του νομού Αττικής, καθώς και γυναίκες εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Ενώσεων.





Ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, με αφορμή την εκδήλωση, δήλωσε μεταξύ άλλων:


«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, για να τιμήσουμε ειδικότερα τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, που μέσα από την καθημερινή εργασία τους καταφέρνουν να υπερπηδούν εμπόδια και δυσκολίες και να προσφέρουν καθημερινά στο κοινωνικό σύνολο, αλλά παράλληλα να στηρίζουν και να φροντίζουν την οικογένειά τους.


Η σημερινή εκδήλωση έχει, θα έλεγα, διττό χαρακτήρα.


Από τη μια, έχει το χαρακτήρα αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς των εξαίρετων γυναικών των  Σωμάτων Ασφαλείας που τιμούμε.


Από την άλλη, είναι μια ευκαιρία για εμάς να τους πούμε ευχαριστώ, καθώς οι γυναίκες αυτές έχουν καταφέρει, μέσα από προσωπική προσπάθεια και επιμονή, να υπερβούν τη διάκριση ανδρών και γυναικών, να προσφέρουν και να ολοκληρώνουν  με την ίδια δυναμική τις πολλαπλές αποστολές  τους, εμπνέοντας ταυτόχρονα τους γύρω τους.


Οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, καθημερινά μας αποδεικνύουν  πως η πραγματική ισότητα, τα ίσα δικαιώματα και οι ίσες ευκαιρίες ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες είναι μια κατάκτηση που επιτυγχάνεται κάθε μέρα και σε διαφορετικά επίπεδα: στην οικογένεια, στο χώρο εργασίας, στον στενό και ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο, στην πόλη, στην περιφέρεια.



Με αυτές τις σκέψεις, και υπογραμμίζοντας πως στο πρόσωπό σας τιμούμε επίσης και τις αφανείς γυναίκες, που δίνουν καθημερινά το δικό τους αγώνα, αλλά και τις σιωπηλές ηρωίδες που τα τελευταία χρόνια βοήθησαν και αγκάλιασαν κάποιες άλλες γυναίκες, που διέσχισαν θάλασσες και βουνά, με μωρά στην αγκαλιά, για να ξεφύγουν από πολέμους και διωγμούς, σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια».










_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια