Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αγανάκτηση στην ΕΛΑΣ - Τραυματισμός αστυνομικού στα γεννητικά όργανα, κόντεψε να πνιγεί αστυνομικός - Έβαλε τα κλάματα Ματατζής


Το έπος της Τετάρτης εξακολουθεί να κρατά καλά, με τις διμοιρίες ν' αποψιλώνονται από τους εκ περιτροπής τραυματισμούς. Αυτά υποστηρίζουν αστυνομικοί των ΜΑΤ που
μίλησαν στο bloko.gr για τα χθεσινά επεισόδια και συμπληρώνουν πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς τα διαδοχικά πειράματα της ηγεσίας αποεικνύονται αναποτελεσματικά, όπως χθες η τοποθέτηση της κλούβας στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Μια επιλογή που στιγματίστηκε από την εικόνα της ανελευθερίας για όλους όσοι από τους πολίτες είχαν λόγο και αξίωση επίσκεψης σε κάποιο άλλο γραφείο.

Οι συνθήκες που περιγράφονται είναι κάπως λυσσαλέα απόκοσμες. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζονται οι εντολές της ηγεσίας ήταν ψυχραιμία, εγκράτεια και αναμονή, με αποτέλεσμα για μιάμιση ώρα τα ... ακούνητα στρατιωτάκια να γίνονται υποδοχείς κάθε είδους βίας κι εξευτελισμού, με αποκορύφωμα την εκτόξευση των αυγών, σε αρκετούς από τους οποίους άφησαν ανεξίτηλες οσμές για μεγάλο διάστημα της ημέρας.

Οι πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι 10 ήταν οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν, όμς για το ... κύρος της υπηρεσίας δηλώθηκαν οι τρεις πιο σοβαρά. Ο ένας με τραύματα από κλοτσιές στα γεννητικά όργανα με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και να σφαδάζει για αρκετά λεπτά. Ο δεύτερος κόντεψε να πνιγεί από τον ιμάντα του κράνους -αναφέρεται από αστυνομικούς- καθώς έγινε άθυρμα για αρκετή ώρα από τους διαδηλωτές που τον έσερναν από το κράνος με το λουρί να του αφήνει ως ίχνος ένα "κολιέ" της βίας στο λαιμό του και ο τρίτος, απλώς ειχε περισσότερο εκτεταμένους μώλωπους απ' ότι οι υπόλοιποι  7 συνάδελφοι του.

Άλλος αστυνομικός, φέρεται να έβαλε τα κλάματα ώρες μετά τα επεισόδια, όταν κλήθηκε να καταθέσει για τα επεισόδια τονίζοντας ότι όλα αντέχονται, ακόμη και το ξύλο. Αλλά ο αυγοπόλεμος είναι κάτι που δεν αντέχεται, καθώς θίγει την αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπου, ως είδος ακραία εξευτελιστικής αντιμετώπισης.

Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο σημειώνεται από τους αστυνομικούς που ζητούν από την ηγεσία να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία δίχως καμία εξαίρεση ή υπεκφυγή και από τους συνδικαλιστές ν' αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ασφάλεια της ζωής και της ακεραιότητας τους.



_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια