Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μήνυμα Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτου Φιλιππάκου, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου γιορτάζουμε την Ημέρα της Γυναίκας, ως Ημέρα Μνήμης των γυναικείων κινημάτων της σύγχρονης εποχής, που ανέδειξαν και αναγνώρισαν την ισότητα των δύο φύλων. Μία αναγνώριση που σημαίνει ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα, ισοτιμία, αλληλοσεβασμό και απελευθέρωση από τα στερεότυπα.

 

Κάθε μέρα οφείλει να είναι μέρα της γυναίκας. Της γυναίκας- μητέρας, συζύγου, κόρης, φίλης, συντρόφου, εργαζόμενης, συναδέλφου. Της γυναίκας των πολλαπλών ρόλων και ευθυνών, που μέσα από τους αγώνες της, σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς της, αποδεικνύει την προσφορά της γύρω της.

 

Τα Σώματα Ασφαλείας αποτελούν τον θεματοφύλακα του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της ισονομίας και της ισοτιμίας και το αποδεικνύουν με τη γυναίκα αστυνομικό, τη γυναίκα πυροσβέστη, τη γυναίκα λιμενικό. Οι γυναίκες που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας, είναι ισάξιες με τους άντρες συναδέλφους τους, έχουν την ίδια εξέλιξη, αλλά ταυτόχρονα επωμίζονται και τους ρόλους της μητέρας, της συζύγου, της νοικοκυράς.

 

Είναι οι σιωπηλές αυτές ηρωίδες, που τα τελευταία χρόνια βοήθησαν και αγκάλιασαν κάποιες άλλες γυναίκες, εκείνες που διέσχισαν θάλασσες και βουνά, με μωρά στην αγκαλιά, για να ξεφύγουν από πολέμους και διωγμούς.

 

 Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, που αγωνίζονται καθημερινά για να υπερβούν τα παραδοσιακά στερεότυπα και να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που συνεπάγονται οι πολλαπλοί τους ρόλοι.

 

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί, να δείχνουμε κάθε μέρα στις δικές μας γυναίκες, την αγάπη και το σεβασμό μας, και να θυμόμαστε πάντα ότι στηρίζοντας τη γυναίκα, από όπου κι αν προέρχεται, όποιο ρόλο και να έχει, θα καταφέρουμε να ενισχύσουμε το όραμα για μια κοινωνία πιο ανθρώπινη, πιο δίκαιη και με ουσιαστικό σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Γιατί όπως έγραψε ο Αμερικανός θρησκευτικός ηγέτης Μπριγκαμ Γιανγκ:

 


 «Μορφώνεις έναν άντρα: Μορφώνεις έναν άντρα.

 

Μορφώνεις μια γυναίκα: μορφώνεις μια γενιά»


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια