Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μυτιλήνη: Οκτώ τραυματίες αστυνομικοί από εξέγερση μεταναστών στη Μόρια

Σοβαρά επεισόδια με οκτώ τραυματίες αστυνομικούς σημειώθηκαν χθες το βράδυ στη Μυτιλήνη 


στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας (ΚΥΤ) όταν περίπου 150 πρόσφυγες και μετανάστες άρχισαν να διαμαρτύρονται για τη συνέχιση του εγκλωβισμού τους στο νησί.
Οι διαμαρτυρόμενοι επιτέθηκαν κατά δυνάμεων της Αστυνομίας που έσπευσαν προκειμένου να αποκαταστήσουν την τάξη, με αποτέλεσμα  οκτώ αστυνομικοί να τραυματιστούν και να μεταφερθούν για την παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο. 
Για την αντιμετώπιση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί χρησιμοποιήθηκαν χειροβομβίδες κρότου και λάμψης, ενώ παρενέβησαν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να σβήσουν τις φωτιές που οι διαμαρτυρόμενοι είχαν ανάψει σε κάδους απορριμμάτων και σε σκουπίδια.
Σημειώνεται ότι τις τελευταίες μέρες τρεις φιλοξενούμενοι απειλούσαν να αυτοκτονήσουν ανεβασμένοι σε πυλώνες της ΔΕΗ. Μάλιστα ο ένας από αυτούς κεραυνοβολήθηκε από το ρεύμα με αποτέλεσμα να τραυματισθεί και να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο.
Κατά τα χθεσινά επεισόδια δεν υπήρξαν προσαγωγές, ενώ σήμερα από το πρωί η αστυνομία κάνει έρευνες μέσα στον καταυλισμό προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη διάρκεια συγκρούσεων.
naftemporiki.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια