Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παρέμβαση της Αλληλεγγύης Γυναικών της ΔΕΚΑ σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των Γυναικών(ΒΙΝΤΕΟ)


Η Αλληλεγγύη Γυναικών της ΔΕΚΑ παρευρέθηκε σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των Γυναικών με θέμα "Γυναίκα δεν γεννιέσαι, γυναίκα γίνεσαι - Φεμινιστικές
προκλήσεις στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης", που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων (ΕΣΗΕΑ) . Με χαρά δεχτήκαμε την πρόσκληση της Προέδρου του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) κυρίας ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΥ Ειρήνης και δώσαμε το παρόν ως Αλληλεγγύη Γυναικών. 

 Είναι σαφές ότι η αυριανή ημέρα δεν πρέπει να αποτελεί μια γιορτή προσφέροντας ένα λουλούδι ακόμη, καθόσον η 8η του Μάρτη αποτελεί έναν κοινό τόπο γυναικών διαφορετικών φυλετικών καταγωγών, θρησκειών, ηλικίας και σεξουαλικού προσανατολισμού. Αποτελεί ένα σημείο αναφοράς και σκέψης του ρόλου της γυναίκας διαχρονικά ως κόρης, μαθήτριας, φοιτήτριας, εργαζόμενης, συζύγου, μητέρας, ως ύπαρξης γενικότερα και ως πολιτικού όντος με ανάγκες και δικαιώματα. 

 Ας αναλογιστεί, λοιπόν, η κάθε γυναίκα την κατάσταση ως έχει, την κατάσταση που η ίδια βιώνει σε όλους τους ρόλους που καλείται να εκπληρώσει και ας αποφασίσει, πρώτα απ' όλα, τη δική της προσωπική αλλαγή. 

 Ακολουθεί ομιλία της εκπροσώπου ΄΄Αλληλεγγύης Γυναικών της ΔΕΚΑ΄΄ ΒΑΓΕΝΑ Σοφίας. 





dekapolice.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια