Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΜΕΝΣ: Επίδομα επικινδυνότητας Στρατιωτικών των ΕΔ

Δημοσιεύουμε έγγραφο της ΠΟΜΕΝΣ: Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία
Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. ως ο αποκλειστικός εκπρόσωπος των εν ενεργεία Στρατιωτικών, αναδεικνύει το θέμα χορήγησης του επιδόματος επικινδυνότητας στους πυροτεχνουργούς της Πολεμικής Αεροπορίας.         
  Σύμφωνα με το Νόμο 4472/2017 άρθρο 127 περίπτωση ΣΤ που ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων, συνεχίστηκε η χορήγηση επιδόματος κινδύνου για τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
  Στο άρθρο 10 του (β) σχετικού, προβλέπεται μείωση του επιδόματος κινδύνου κατά 95%, μόνο στους Πυροτεχνουργούς της Πολεμικής Αεροπορίας. Αναλυτικότερα, από 1/1/2018 το εν λόγω επίδομα είναι 8,8 ευρώ μικτά μηνιαίως (καθαρό πόσο περίπου στα 5 ευρώ), από 176 ευρώμικτά μηνιαίως (καθαρό πόσο περίπου στα 120 ευρώ) που ήταν πριν.
 Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει αλλού στον κόσμο χαμηλότερο επίδομα κινδύνου. Αξίζει άραγε να θέσει κανείς τη ζωή του σε κίνδυνο για τόσα χρήματα? Ας απαντήσουν αυτοί που το υπέγραψαν.
 Αυτοί που εισηγήθηκαν τις περικοπές, άραγε, είναι σε θέση να αναφέρουν τις διαφορές των Πυροτεχνουργών μεταξύ των Κλάδων των Ε.Δ.? Αδύνατον, γιατί όλοι τους έχουν αποφοιτήσει από τα ίδια ή αντίστοιχα σχολεία, έχουν επιμορφωθεί κατά καιρούς και συνεχίζουν να εκπαιδεύονται για να μπορέσουν να εκτελέσουν την κοινή αποστολή τους σε καιρό ειρήνης, κρίσεων και πολέμου. Η μόνη διαφορά είναι στο χρώμα της Στολής και από 1/1/18 και στο ύψος της αποζημίωσης.

 Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,
               
               Το ηθικό της συγκεκριμένης κατηγορίας στρατιωτικών, καταρρακωμένο  όχι μόνο για την πρωτοφανή και άδικη μείωση του επιδόματος και τον ευτελισμό του έργου που παράγουν, αλλά και γιατί ήταν και οι μοναδικοί από τους αντίστοιχους που διαθέτουν  οι άλλοι Κλάδοι των Ε.Δ., που υπέστησαν περικοπές.
               Μέχρι σήμερα, δύο μήνες μετά το νέο υπολογισμό του επιδόματος, δεν έχει υπάρξει καμία ενέργεια αποκατάστασης αυτής της κατάφωρης αδικίας. Φοβούμαστε ότι, το μέλλον όλων των Πυροτεχνουργών της ΠΑ είναι προβλέψιμο, δε θα υπάρχουν γιατί κάποιοι δε θέλουν.
                Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. αφουγκράζοντας τον έντονο προβληματισμό και το αίσθημα αδικίας των συναδέλφων μας, ζητεί την χορήγηση του επιδόματος, αναδρομικά από 1/1/2018, στο ύψος που ήταν πριν την υπογραφή του (β) σχετικού ΦΕΚ, που στην ουσία το εξαφάνισε.   
Δυστυχώς δεν ισχύει για όλους αυτό που ισχύει για τους Πυροτεχνουργούς «Το πρώτο σου λάθος είναι και το τελευταίο».
Μετά τιμής
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Επγός (ΥΔΚ)
Λγος (ΠΖ)



_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια