Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το ένταλμα σύλληψης του Ιβάν Σαββίδη - Τι λέει ο ΠΑΟΚ - Πολιτική θύελλα


Τι αναφέρει το ένταλμα σύλληψης του μεγαλομέτοχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος



 αναζητείται από την Αστυνομία για την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο μετά το γκολ του ΠΑΟΚ που ακύρωσε ο διαιτητής. Αναζητούνται επίσης και τέσσερα ακόμα άτομα της συνοδείας του.

Όπως έγινε γνωστό, η σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά στην παράνομη είσοδο στον αγωνιστικό χώρο και παραβίαση της αθλητικής νομοθεσίας. Σημειώνεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης διαθέτει άδεια για οπλοκατοχή και οπλοφορία, ενώ στο ερώτημα γιατί δεν συνελήφθη επί τόπου, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ήθελαν να επανέλθει η ηρεμία στον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Ωστόσο, πάντοτε σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ πρόλαβε να εξαφανιστεί.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ μετά το «ντου» που έκανε στον αγωνιστικό χώρο, αποχώρησε από την Τούμπα, καθώς η οπλοφορία στο γήπεδο είναι παράνομη και τιμωρείται με Αυτόφωρο.


Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση εκτός τόπου και χρόνου: «Μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο γήπεδο της Τούμπας, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, προετοιμάζει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία τόσο της ομάδας, όσο και όλων των στελεχών και συνεργατών του, από τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχτηκαν και δέχονται. Σύντομα αναμένεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις επί των θεμάτων αυτών».

Το βέβαιο είναι ότι προβλέπονται ποινές: Από την στιγμή που το παιχνίδι έχει ξεκινήσει, τότε εφόσον γίνεται λόγος στο φύλλο αγώνα για διακοπή λόγω υπαιτιότητας, τότε η υπαίτια ομάδα εκτός από αφαίρεση τριών βαθμών, θα τιμωρηθεί και με -2 βαθμούς από το επόμενο πρωτάθλημα σύμφωνα με άρθρο 21, παράγραφος 3, ιι, γ. Στο ίδιο άρθρο γίνεται λόγος για αφαίρεση 10 βαθμών και πρόστιμο από 8.000-40.000 ευρώ «από την ομάδα που θα αποχωρήσει από τον αγώνα μετά την έναρξή του». Να σημειωθεί τέλος, ότι εφόσον γίνεται αναφορά για διακοπή αγώνα ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ από τις δύο ομάδες, επαναορίζεται για να διεξαχθεί σε διάστημα 15 ημερών.

Πολιτική θύελλα για τον πιστολέρο πρόεδρο

Το ζήτημα Σαββίδη έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και σε πολιτικό επίπεδο. Ακόμα και από την κυβέρνηση, ο Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός της εισβολής στο γήπεδο με όπλο, ζητώντας να ληφθούν αυστηρά μέτρα.  Σφοδρές αντιδράσεις και από τη ΝΔ με τον αντιπρόεδρος του κόμματος να αναρωτιέται: από πού κρατάει τον Τσίπρα ο Σαββίδης; Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ακόμα ότι αυτά συμβαίνουν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής ή και στη Ρωσία.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη σημείωσε: «Όσα απίστευτα παρακολουθούμε, πλέον, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι μια ακόμη θλιβερή απόδειξη της παρακμής και της ανυποληψίας που έχει οδηγήσει την χώρα η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, σχετικά με τα όσα συνέβησαν την Κυριακή στην Τούμπα με πρωταγωνιστή τον Ιβάν Σαββίδη.

«Γεγονότα όπως αυτά των τελευταίων ημερών προσβάλλουν τους πολίτες και εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Ελλάδα διεθνώς. Η ΝΔ πολύ σύντομα θα επαναφέρει τη νομιμότητα, όχι μόνο στα γήπεδα, αλλά σε όλα τα πεδία της δημόσιας ζωής» καταλήγει.

Λάβρος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος: «Ο κ. Σαββίδης νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Και αφού κατάφερε να κερδίσει δικαστική απόφαση στις 4 το πρωί κατ’ εντολήν και να αλλάξουν την προηγούμενή τους απόφαση, θεώρησε ότι μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει. Προφανώς έχει τις πλάτες της κυβέρνησης. Δεν είναι μόνο ένα ποδοσφαιρικό γεγονός. Μην ξεχνάτε ότι έχει κερδίσει ένα πρόστιμο για την ΣΕΚΑΠ, και γενικά δεν βγήκε ποτέ η κυβέρνηση να τον ψέξει.»

parapolitika.gr





_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια