Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τελετή Παράδοσης-Παραλαβής Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής (βίντεο)


Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ

 

 Ο νέος Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, ανέλαβε την Παρασκευή (02-03-2018) τα καθήκοντα του, από τον απερχόμενο Υπουργό  Γιάννη Μουζάλα

 

 

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού αρμόδιος επί θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης, του Υπουργείου Εσωτερικών, παραβρέθηκε χθες στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ως εκπρόσωπος της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

 

Παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες (U.N.H.C.R.) στην Ελλάδα, Philippe Leclerc, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, οι τρεις Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής, Ανδρέας Γκουγκουλής, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ηλίας-Μιλτιάδης Κλάπας, ο Διευθυντής του Γραφείου ΔΟΜ Ελλάδας, Δανιήλ Εσδράς και η Γενικός Επιθεωρητής Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

 

Το κλίμα συγκίνησης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ήταν έντονο, με τον απελθόντα υπουργό Γιάννη Μουζάλα να δηλώνει ότι ο διάδοχός του είναι: «η ιστορική συνέχεια της αντιμετώπισης του προσφυγικού» και τον νέο υπουργό να επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση και η χώρα χρειάζεται ανθρώπους σαν τον Γιάννη Μουζάλα να τους αξιοποιεί». Μιλώντας για τα δυόμιση χρόνια της θητείας του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «σε αυτή την περίοδο μας συνέβη Ιστορία» και ευχαρίστησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

 

Ο Δημήτρης Βίτσας, υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην πολιτική του υπουργείου, γιατί είναι πολιτική της κυβέρνησης» και επεσήμανε ότι: «Η αντίληψή μου για το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι ότι δεν είναι ένα ανθρωπιστικό υπουργείο και τελειώσαμε. Είναι το υπουργείο που πρέπει να οργανώσει τις συνέργειες μιας σειράς υπουργείων, υποδομών, δράσεων σε επίπεδο χώρας και διεθνώς, ώστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε πρώτα και κύρια την ανθρωπιά μας».

 

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος προσέφερε στον Γιάννη Μουζάλα, ως αναμνηστικό δώρο, ένα γλυπτό ελιάς «που συμβολίζει την ειρήνη, την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και τον Ελληνισμό», και του μετέφερε «το συναίσθημα της αγάπης και της συνεργασίας αναγνωρίζοντας τη στήριξή του», ενώ η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, προσέφερε ως αναμνηστικό, στον απελθόντα Υπουργό, το έμβλημα της Ελληνικής Αστυνομίας.

 


Ο κ. Μουζάλας έκανε αναφορά στην επιτυχή επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης, αλλά και γενικότερα στη συνολική διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος μέχρι σήμερα.

 

Απευθυνόμενος στον κ. Φιλιππάκο, και εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε στην τεράστια αυτή προσπάθεια, που επιτελέστηκε στις λάσπες της Ειδομένης το 2016, η οποία είχε ως αποτέλεσμα, όλη η Ευρώπη και η διεθνής κοινότητα, να αναγνωρίσουν και να επαινέσουν την τεράστια αυτή επιτυχία της Ελλάδας, η οποία δεν έχει προηγούμενο.



_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια