Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έλλειψη οχημάτων και διαθέσεις προσωπικού τα μεγαλύτερα προβλήματα τής Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής Ένωσης Νοτιοανατολικής Αττικής: Την Τρίτη, 06/03/2018, και ώρα 12:00, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής
Μαρίνος ΚΑΚΑΒΑΣ, ο Β’ Αντιπρόεδρος Ηλίας ΒΡΕΝΤΑΣ, ο Ταμίας, Νίκος Κορομηλάς και οι Αντιπρόσωποι της Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. Δημήτρης ΤΣΙΜΠΕΡΔΩΝΗΣ, Χαράλαμπος ΚΑΝΙΟΣ, Βαγγέλης ΜΠΟΥΖΑΣ πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Υ.Α.Ν/Α.Α. και στο Τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού όπου συναντήθηκαν και συζήτησαν με τους συναδέλφους θέματα που αφορούν τις συγκεκριμένες Υπηρεσίες.
Αρχικά, κατά την επίσκεψή στην Υ.Α.Ν/Α.Α. διαπιστώθηκε ότι από την συγκεκριμένη Υπηρεσία απασχολούνται 62 άτομα σε καθημερινές, πάγιες κι  ανελαστικές διαθέσεις (εγκαταστάσεις και προστασία επισήμων κατά κύριο λόγο). Εξαιτίας αυτού του γεγονότος οι συνάδελφοι που απομένουν στην περιοχή αρμοδιότητας της Υ.Α.Ν/Α.Α. προκειμένου να ασχοληθούν με την ασφάλεια του πολίτη είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Ο Διευθυντής της Υ.Α.Ν/Α.Α., Α/Δ’ κ. Μαρίνος ΣΤΑΓΑΚΗΣ, έκανε λόγο ότι παρά την καθημερινή απασχόληση του προσωπικού σε πάσης φύσεως διαθέσεις, επιτυγχάνεται ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην υπάρχουν οφειλόμενες Ημερήσιες Αναπαύσεις στο προσωπικό αλλά και να μπορεί να γίνει αστυνόμευση του τομέα αρμοδιότητας.
Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα που έχει η Υποδιεύθυνση αποτελεί η έλλειψη οχημάτων. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο 2 αυτοκίνητα, τα οποία μάλιστα είναι πεπαλαιωμένα και ως εκ τούτου υπολειτουργούν.
Στο Τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού από ενημέρωση από τον Υποδιοικητή της Υπηρεσίας, Υ/Α’ κ. Απόστολο ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ και τους υπηρετούντες εκεί συναδέλφους δεν υπάρχουν οφειλόμενες Ημερήσιες Αναπαύσεις και τηρείται κανονικά το Π.Δ. 394/3-12-2001 που αφορά το χρόνο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού.
Παρατηρείται κι εδώ, όπως σε άλλες Υπηρεσίες της νοτιοανατολικής, η έλλειψη αναλωσίμων και οι συνάδελφοι αναγκάζονται πολλές φορές να βάζουν λεφτά από την τσέπη τους ή να περιμένουν κάποια ιδιωτική χορηγία για να διεκπεραιώσουν το έργο τους.
Οι επισκέψεις στις Υπηρεσίες της νοτιοανατολικής θα συνεχιστούν ώστε να καταγραφούν όλα τα προβλήματα των συναδέλφων μας.


Για το Δ.Σ.
                         -Ο-                                                                                 -Ο-
                   Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας


        ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                             ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια