Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σύλληψη Ελλήνων Στρατιωτικών: Νέο "δόγμα" περιπολιών στη μεθοριακή γραμμή

Νέο "δόγμα" στα περίπολα της μεθοριακής γραμμής φέρνει το επεισόδιο με τη σύλληψη των δυο στελεχών, του Στρατού Ξηράς στις Καστανιές του Έβρου. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες
πληροφορίες προβλέπει "ποιοτικές" αλλά και "αριθμητικές" αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής τους.

Όπως μεταδίδει μάλιστα το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις οδηγίες του Υπουργείο Άμυνας, αποφασίστηκε να υπερδιπλασιαστούν οι δυνάμεις των περιπολιών των Ελλήνων στρατιωτών. Έτσι, από δύο στρατιώτες που συμμετείχαν στις περιπολίες, πλέον αυτές θα γίνονται από επτά. Επιπρόσθετα, οι μονάδες έχουν λάβει σαφείς οδηγίες για τους τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση που επιχειρηθεί παρόμοιο περιστατικό.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η Ένορκη Διοικητική Έρευνα που διατάχθηκε από το ΓΕΕΘΑ, για τις συνθήκες σύλληψης των δυο στρατιωτικών. Όπως μεταδόθηκε εχθές από την εκπομπή "Live News" με τον Νίκο Ευαγγελάτο, της σύλληψης των δύο στρατιωτικών είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ ενός εκ των κρατούμενων και της μονάδας τους, η οποία είχε διάρκεια μεγαλύτερη των 15 λεπτών. Φέρεται, δε κατα πληροφορίες, για την επικοινωνία αυτή να μην χρησιμοποιήθηκε το υπηρεσιακό τηλέφωνο.

"Φρένο" στα επικίνδυνα σενάρια από το Πεντάγωνο

Τέλος στην σεναριολογία των τελευταίων ημερών επιχειρούν να βάλουν ανώτατες στρατιωτικές πηγές αναφορικά με τον τρόπο και τον τόπο σύλληψης των δυο στρατιωτικών. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία η σύλληψη πραγματοποιήθηκε, ναι μεν σε μικρή απόσταση, αλλά σε τουρκικό έδαφος.

Ταυτόχρονα η ελληνική έρευνα συνεχίζεται. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα αξιοποιηθούν και οπτικοακουστικό υλικό που πιθανώς υπάρχει από την περιοχή. Συγκεκριμένα θα ζητηθεί πρόσβαση από κάμερες που κάνουν λαιβ αναμετάδοση από την περιοχή του Παζάρ κιουλε, εκεί δηλαδή όπου βρίσκεται το τουρκικό φυλάκιο στα 150 μέτρα από το εθνικό φυλάκιο ένα.

Την ίδια ώρα, η ετοιμότητα είναι σε αυξημένα επίπεδα. Άλλωστε η απρόβλεπτη και συγχρόνως ανεύθυνη στάση των τούρκων δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό. Την Κυριακή πάντως σύλλογοι και φορείς της Θράκης διοργανώνουν συγκέντρωση στην Ορεστιάδα και στη συνέχεια πορεία προς το μεθοριακό σταθμό των Καστανιών.

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια