Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακαλούν επειγόντως προϊόντα διατροφής από τα ράφια τους μεγάλες ευρωπαϊκές αλυσίδες σούπερ μάρκετ


Επείγουσες ανακλήσεις σε προϊόντα διατροφής έχουν εκδώσει μερικές από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αφού προέκυψε πως θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για το κοινό.

Οι Asda, Tesco, Sainsbury’s, Lidl και Morrisons είναι οι εταιρείες που έχουν πρόσφατα εκδώσει ανακλήσεις.

Η προειδοποίηση εκδόθηκε από την Υπηρεσία Τυποποίησης Τροφίμων που εδρεύει στο Λονδίνο (Food Standards Agency), και περιλαμβάνει τρόφιμα όπως ένα έτοιμο προς ψήσιμο ιταλικό παρασκεύασμα ζυμαρικών και γιαούρτι γάλακτος καρύδας χωρίς ζωικά γαλακτοκομικά, τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κίνδυνο για άτομα με δυσανεξία.

Η FSA προειδοποιεί ότι τα εν λόγω προϊόντα δεν πρέπει να καταναλωθούν και θα πρέπει να επιστραφούν στο κατάστημα απ’ όπου αγοράστηκαν για πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Asda


Η Asda ανακάλεσε τη σάλτσα που περιέχει αβγό με το όνομα Laila Mint Sauce, κάτι όμως που δεν αναφέρεται στην ετικέτα. Το συστατικό αυτό ενέχει κινδύνους για άτομα που έχουν αλλεργία στο αβγό.

Tesco/Sainsbury’s


Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ Tesco και Sainsbury’s ανακαλούν γιαούρτι από γάλα καρύδας το οποίο περιέχει γαλακτοκομικά, αν και κάτι τέτοιο δεν αναγράφεται στην ετικέτα του. Αυτό σημαίνει ότι εάν καταναλωθεί από άτομο που έχει δυσανεξία στο γάλα ή σε συστατικά του, μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνο.

Lidl


Σε επείγουσα ανάκληση προϊόντων της προχώρησε η Lidl Ireland, καθώς υπάρχουν φόβοι για πιθανούς κινδύνους όσον αφορά στην υγεία των πελατών της. Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ανακαλεί τα δύο προϊόντα της αφότου αποδείχτηκε ότι δεν έχουν αλλεργιογόνα συστατικά που απαριθμούνται στα αγγλικά. Οι δύο ποικιλίες των αβγών Favorina Dip Eggs περιέχουν γάλα και ενδέχεται να περιέχουν και άλλα αλλεργιογόνα, τα οποία ενέχουν κίνδυνο για οποιονδήποτε έχει αλλεργία ή δυσανεξία στα δημητριακά που περιέχουν γλουτένη, αβγά, φιστίκια, σόγια και ξηρούς καρπούς.

Morrisons


H αλυσίδα σούπερ μάρκετ ανακάλεσε το προϊόν Italian Penne Bolognese Bake (400g) -έτοιμο προς ψήσιμο παρασκεύασμα με μακαρόνια- επειδή περιέχει σέλερι και το οποίο δεν αναγράφεται στην ετικέτα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος για τους καταναλωτές που έχουν αλλεργία ή δυσανεξία στο σέλερι.


Πηγή: economy365.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια