Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ζάκυνθος: Προφυλάκιση αστυνομικού για ηθική αυτουργία σε ληστεία

Μετά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ζακύνθου που έλαβε χώρα χθες το

 μεσημέρι, αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση αστυνομικού οργάνου -που βρισκόταν σε διαθεσιμότητα- στο οποίο, αποδίδεται, η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας.
Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, οπότε ο ανωτέρω προσήλθε ενώπιον του κ. Ανακριτή Ζακύνθου προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στη ληστεία του κ. Αρετάκη.

Μετά την απολογία του, υπήρξε διαφωνία μεταξύ του κ. Εισαγγελέα ο οποίος ήθελε την προφυλάκισή του και του κ. ανακριτή που ήθελε την επιβολή περιοριστικών όρων.
Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο τέθηκε σε κατ΄ οίκον περιορισμό μέχρι χθες το μεσημέρι οπότε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ζακύνθου ήρε αυτή τη διαφωνία αποφασίζοντας την προσωρινή του κράτηση (προφυλάκιση).

Λίγο αργότερα εκδόθηκε το σχετικό με τα παραπάνω Βούλευμα και ακολούθως ένταλμα σύλληψης που εκτελέστηκε αυθημερόν. Ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός κρατείται στο κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου μέχρι την μεταγωγή του.
 
Πρίν 6 μήνες
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στα όσα είχαν διαδραματιστεί πριν από 6 μήνες. Τότε μετά από πολύμηνη έρευνα η Αστυνομία, είχε προχωρήσει στον εντοπισμό και σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού φερόμενου ως δράστη της ληστείας που συντάραξε την τοπική κοινωνία και είχε ως θύμα τον συμπολίτη μας κ. Νικήτα Αρετάκη από τον οποίο αφαίρεσε το ποσό των 550.000€.
Τότε αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), συνέλαβαν τον 29χρονο υπήκοο Αλβανίας, για κακουργηματικού χαρακτήρα υπόθεση. Ειδικότερα, ο 29χρονος εντοπίστηκε κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα, του κ. Ανακριτή Ζακύνθου, για τα αδικήματα της ληστείας καθώς και της απλής σωματικής βλάβης.
Ο 29χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, όπου του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες από τη σχηματισθείσα δικογραφία και στον κ. Ανακριτή. Αφού απολογήθηκε, ακολούθως κρίθηκε προφυλακιστέος και μετατάχθηκε σε σωφρονιστικό κατάστημα.
 
Το χρονικό
Υπενθυμίζουμε πως, πριν από ένα περίπου χρόνο, ο κ. Αρετάκης έπεσε θύμα ληστείας από άγνωστο άνδρα ενώ βάδιζε στον πεζόδρομο στο πλάι της εκκλησίας της Αναλήψεως, στο κέντρο της πόλης. Εκεί ο άγνωστος άνδρας του επιτέθηκε και του πήρε το δερμάτινο βαλιτσάκι με το ποσό των 550.000€, το οποίο μετέφερε για να το καταθέσει σε τράπεζα, τον έσπρωξε, και έφυγε τρέχοντας προς την οδό Τερτσέτη. Το θύμα αιφνιδιάστηκε από την αρπαγή της τσάντας και αμέσως έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια, ενώ ταυτόχρονα επεχείρησε να τον κυνηγήσει. Ωστόσο το νεαρό της ηλικίας του φερόμενου ως δράστη, ο οποίος δεν είχε καλυμμένο το πρόσωπό του, τού επέτρεψε να ξεφύγει, αφού πρώτα χτύπησε τον κ. Αρετάκη.
Από εκείνη τη στιγμή η Ασφάλεια Ζακύνθου είχε ξεκινήσει τις έρευνες με αρκετές προσαγωγές υπόπτων που έφεραν χαρακτηριστικά όμοια με εκείνα που περιέγραψε το θύμα. Αξίζει να αναφερθεί πως το ποσό των 550.000€ προορίζονταν για την αποπεράτωση του έργου του υπερσύγχρονου εκπαιδευτικού διδακτηρίου στα Ορεινά, το οποίο αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι και το οποίο παραδόθηκε στην τοπική κοινωνία της Ζακύνθου προς χρήση τον περασμένο Οκτώμβρη.

πηγή: imerazante
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια