Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς φτάσαμε στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Υπ/νσης Δυτικής Αττικής

Μία δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για ένα άλλο

 πρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ στην αντιμετώπιση του εγκλήματος στην Δ. Αττική, που πραγματοποιήθηκε με την προσφορά και τη σημαντική συμβολή του δήμου Φυλής, ολοκληρώνεται σήμερα.
Πραγματοποιούνται τα εγκαίνια από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, του νέου κτιρίου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.
Το νέο κτίριο της Ασφάλειας, που βρίσκεται στην οδό Κρητικού Πελάγους 13 στα Άνω Λιόσια, είναι καρπός του μνημονίου συνεργασίας, το οποίο υπέγραψαν πριν από περίπου ένα χρόνο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον δήμο Φυλής, που είχε τα ιδανικά αντανακλαστικά την κατάλληλη στιγμή, δίνοντας το παράδειγμα και σε άλλους δήμους για την αναβάθμιση της περιοχής τους.
Η μεταφορά της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, από το παλιό ενοικιαζόμενο κτίριο στο Αιγάλεω, σε άλλη περιοχή, είχε μπει στο τραπέζι από το 2016, όταν ξεκίνησε η αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Η προϋπόθεση που έμπαινε ήταν να βρεθεί κάποιο κτίριο σε σημείο που θα ικανοποιούσε τον στρατηγικό σχεδιασμό της Αστυνομίας, για καλύτερη αστυνόμευση και συνθήκες για τους αστυνομικούς.
Τότε εμφανίστηκε ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, ο οποίος προσφέρθηκε να παραχωρήσει κατάλληλο κτίριο στην περιοχή του, για να εγκατασταθεί η Ασφάλεια, που αστυνομεύει όλη την Δυτική Αττική, αλλά και οκτώ περιπολικά, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση στον δήμο.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος ζήτησε τα οκτώ περιπολικά που είχε σκοπό να κάνει δωρεά στην Αστυνομία, να διατεθούν αποκλειστικά για την περιοχή του, καθώς επίσης να εγκατασταθούν στο κτίριο της Ασφάλειας και δύο ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας), που ούτως ή άλλως υπάγονται στα Τμήματα Ασφαλείας.
Τα αιτήματα έγιναν δεκτά από τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας, του Πολίτη και έτσι έφτασε η στιγμή της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας και άρχισε η προετοιμασία του κτιρίου.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από πλευράς συνδικαλιστών για την μεταφορά του κτιρίου της Ασφάλειας από το Αιγάλεω στα Άνω Λιόσια, αλλά τελικά το θέμα προχώρησε.
Σημειώνεται ότι η Αστυνομία δεν πληρώνει ενοίκιο για το κτίριο και την ανακατασκευή πραγματοποίησε ο δήμος με δικά του έξοδα.
Το κτίριο που παραχώρησε ο δήμος είναι ένα διώροφο, όπου παλιότερα στεγαζόταν η Πολεοδομία.
Μετά την υπογραφή του μνημονίου, το κτίριο εξετάστηκε από την τεχνική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ, η οποία έδωσε συγκεκριμένες προδιαγραφές για την ανακαίνιση του και κατόπιν ξεκίνησαν οι εργασίες.
Η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε στις αρχές του έτους και ήδη η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας μεταφέρθηκε στην καινούργια της βάση, από όπου θα καλύπτει ολόκληρη την Δυτική Αττική.
Το προηγούμενο κτίριο στο Αιγάλεω δόθηκε πίσω στον ιδιοκτήτη του.
Ταυτόχρονα προχώρησε η δωρεά των οκτώ περιπολικών που αστυνομεύουν τον δήμο Φυλής.
Όπως λένε αξιωματικοί που το παρέλαβαν, το κτίριο πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για υψίστου επιπέδου συνθήκες εργασίας και υγιεινής, διαθέτει υπερσύγχρονα κρατητήρια, γραφεία, μπάνια, κ.λ.π., είναι περιφραγμένο και θεωρείται υπερασφαλές, ενώ εξυπηρετεί απολύτως τους σκοπούς της Αστυνομίας.
Στο ισόγειο έχει διαμορφωθεί χώρος για τις δύο ΟΠΚΕ, όπως προέβλεπε το μνημόνιο συνεργασίας, ενώ τα γραφεία είναι στον πρώτο όροφο.
iefimerida.gr - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια