Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ενημέρωση σχετικά με την έκτακτη συνάντηση μας με τον κ. Αρχηγό, για τις αναδρομικές κρατήσεις υπέρ των Ταμείων Ασφάλισης που προέκυψαν


Ύστερα από τις διαστάσεις που έλαβε το θέμα της παρακράτησης από την μισθοδοσία των υπάλληλων, των δόσεων των αναδρομικών εισφορών υπέρ των Ασφαλιστικών Ταμείων, με έναρξη
την μισθοδοσία του Απριλίου, και μετά, τα υπ΄ αρίθμ 60 και 61/26.03.2018 έγγραφα της Ομοσπονδίας που ακολούθησαν, η ανταπόκριση της Φυσικής Ηγεσίας μας ήταν άμεση, προκειμένου να αφουγκραστεί τις θέσεις μας και τους προβληματισμούς μας και την οποία ευχαριστούμε για την άμεση συνάντηση μαζί μας. Μας έδωσε έτσι την ευκαιρία να αναπτύξουμε τις απόψεις μας και τις προτάσεις μας που αναφέρονται περιληπτικά στα παραπάνω έγγραφα, στο πλαίσιο της αναζήτησης λύσεων στο θέμα που προέκυψε.
Πραγματοποιήθηκε λοιπόν σήμερα συνάντηση μας, με τον κ. Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Σωτήριο Τερζούδη, τον κ. Υπαρχηγό Υποστήριξης Αντιστράτηγο Δημοσθένη Αναγνωστάκη και τον Δ/ντη Οικονομικών Αρχιπύραρχο Επαμεινώνδα Αγγελόπουλο, όπου έγινε πλήρως αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος και υπήρξε η υπόσχεση  ότι θα γίνει το βέλτιστο,  προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα να ξεπεραστεί το τεχνικό επί της ουσίας πρόβλημα, σε συνεργασία με την Δ/νσης Πληροφορικής.
Προκειμένου επίσης να έχετε αναλυτική ενημέρωση, ζητήσαμε επίσημα στοιχεία με το πλήθος του προσωπικού που υπόκειται σε αναδρομική παρακράτηση εισφορών, κατ’ εφαρμογή του νέου μισθολογίου τα οποία και σας παραθέτουμε και στα οποία υπόκεινται 5.104 υπάλληλοι, οι οποίοι κατηγοριοποιούνται ως εξής:
Από 0 έως 500 ευρώ, 3.078 υπάλληλοι.
Από 501 ευρώ έως 1.000 ευρώ, 1.942 υπάλληλοι.
Από 1.000 ευρώ και πάνω, 84 υπάλληλοι.
Παράλληλα ενημερωθήκαμε ότι, κατά την εκκαθάριση της συμπληρωματικής Δήλωσης εισοδήματος που θα υποβάλλουμε το επόμενο έτος, λόγω των αυξημένων κρατήσεων για  το 2017 σε σύγκριση με αυτές που παρακρατήθηκαν με το προγενέστερο μισθολόγιο, θα προκύψει μικρότερο φορολογητέο εισόδημα και κατά συνέπεια φόρος εισοδήματος, ο οποίος και θα επιστραφεί.
Τέλος στην μισθοδοσία του Μαΐου, λόγω  εκκαθάρισης των κρατήσεων  στις ώρες νυχτερινής απασχόλησης, θα προκύψει επιστροφή η οποία και θα δοθεί εφάπαξ σε όλους τους δικαιούχους  και το ποσό της ανέρχεται κατ΄ εκτίμηση στα διακόσια (200,00) ευρώ περίπου.
   Η Ομοσπονδία μας με τον θεσμικό της ρόλο, συνεχίζει να αναδεικνύει τα προβλήματα του πυροσβεστικού προσωπικού και να διεκδικεί τα δικαιώματα των συναδέλφων με επίσημη ενημέρωση.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ              ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια