Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ενημέρωση της Ένωσης Αθηνών για δάνεια και άλλα θέματα από το ΤΕΑΠΑΣΑ


Η Ένωση Αθηνών στα πλαίσια επισκέψεων σε Υπηρεσίες και Προϊσταμένους Υπηρεσιών συναντήθηκε την 29-3-2018 με την Πρόεδρο του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. Ταξίαρχο κ. ΧΑΡΩΝΗ
Παναγιώτα.
          Σκοπός της συνάντησής μας ήταν η εκτενής ενημέρωση γύρω από τη διαδικασία δανειοδοτήσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω του P.O.L. με την οποία αποκτά πιο ασφαλή και αξιόπιστα χαρακτηριστικά και προϋποθέσεις.
         Συμβουλεύουμε τους αιτούντες συναδέλφους να επισυνάπτουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, έτσι ώστε η εξέλιξη της διαδικασίας να γίνει ευκολότερη και η εκταμίευση των χρημάτων γρηγορότερα. Παράλληλα με τα παραπάνω μας δόθηκε η ευκαιρία να έχουμε μια γενικότερη ενημέρωση για θέματα του Ταμείου.
          Ειδικότερα η κ. Ταξίαρχος μας ενημέρωσε ότι το Ταμείο επεξεργάζεται τα στοιχεία όσων έχουν αποστρατευτεί από 1/1/2017 ώστε σε σύντομο διάστημα να χορηγηθούν τα εφάπαξ βοηθήματα στους δικαιούχους. Επίσης το Ταμείο βρίσκεται στο τελικό στάδιο επικαιροποίησης των καταστατικών διατάξεων του Κλάδου Υγείας με σκοπό την βελτιστοποίηση της λειτουργίας του, ενώ έχει εκπονηθεί αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας η οποία θα είναι άμεσα έτοιμη, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ένταξη νέων ασφαλισμένων  (ακόμα και τους προερχόμενους από το Ταμείο της τέως Χωροφυλακής), τη ρύθμιση νέας μηνιαίας εισφοράς και βέβαια την εμπλούτιση με νέες παροχές.
         Για τους ασφαλισμένους του Ταμείου πλέον αποφεύγεται η ταλαιπωρία διότι σε συνεργασία με την Η.Δ.Ι.Κ.Α. δεν θα απαιτείται το τριγωνικό σφραγιδάκι ούτε η προσκόμιση αποδείξεων στο Ταμείο διότι στις συνταγές των ασφαλισμένων θα εμφανίζεται η ένδειξη «Κ.Υ.Υ.Α.Π.». Σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται η ανωτέρω ένδειξη, οι ασφαλισμένοι οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα το Ταμείο ώστε να λυθεί αμέσως το πρόβλημα.
         Για αυτό το λόγο βρίσκεται σε εξέλιξη η σύναψη συμβάσεων και με άλλους φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας, εκτός από τους ως τώρα Αθηνών, Πειραιώς Ηρακλείου κλπ..
         Τέλος, εκτενής  αναφορά έγινε στον ειδικό λογαριασμό για οικονομικές ενισχύσεις του Ν. 826/78, ο οποίος μετά τη ψήφιση του Ν. 4483/2017 υπάγεται πλέον παρά τω Τ.Π.ΑΣ./Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. Το Ταμείο έχει ήδη προβεί σε χορήγηση βοηθημάτων σε  μετόχους αρχίζοντας από τις αιτήσεις έτους 2015, ιεραρχώντας τη σοβαρότητα τους, ενώ για τους αιτούντες ειδικού βοηθήματος το 2017 εκπονείται αναλογιστική μελέτη για τον υπολογισμό του ύψους της παροχής συνεπεία της εφαρμογής του νέου μισθολογίου από 1/1/2017.
         Η Ένωση Αθηνών βρίσκεται έμπρακτα κοντά στα Ταμεία μας χωρίς τυμπανοκρουσίες προσπαθώντας να ενημερώσει με αξιοπιστία τα μέλη της. Είναι γεγονός ότι η εφαρμογή του νέου μισθολογίου έχει επιφέρει νέα δεδομένα και νέες διαδικασίες για τα ασφαλιστικά μας Ταμεία. Παρόλα αυτά γίνονται προσπάθειες έτσι ώστε οι επιπτώσεις να είναι μηδαμινές προς τους μετόχους – ασφαλισμένους. Σε ένα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον η διαφύλαξη των κεκτημένων μας είναι το ζητούμενο. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι τα Ταμεία ανήκουν σε εμάς. Ανήκουν στον κάθε μέτοχο χωριστά.
Είναι η υποχρέωσή μας στο σήμερα και το στήριγμά μας για το αύριο. Αυτή τη σταθερά δεν την διαπραγματευόμαστε με κανέναν.

                                                                 Για το Δ.Σ.
                      - Ο -                                                                                              - Ο -
                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας                              
         ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                                             ΡΗΓΑΣ Νικόλαος


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια