Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι κάτοικοι σπάνε τη σιωπή τους για το Πεδίον του Αρεως

Τις, έστω ελάχιστες, κρύες νύχτες του περασμένου πλέον χειμώνα, όταν έβγαινα στην επιφάνεια της

 γης από τον σταθμό της Βικτώριας, ένα μεγάλο σύννεφο και μια μυρωδιά καμένου ξύλου έσπαγε τα ρουθούνια μου. Δεν ήταν μόνον οι καπνοί από τα καύσιμα υλικά που χρησιμοποιούν οι Αθηναίοι για να ζεσταθούν· ήταν τα... τζάκια των τοξικοεξαρτημένων στην οδό Μαυρομματαίων, στην είσοδο του Πεδίου του Αρεως. Παρέες έκαιγαν ό,τι έβρισκαν για να ζεσταθούν, περιμένοντας τους «ντίλερ».
Το «ώς εδώ και μη παρέκει» τους ετοιμάζονται να διακηρύξουν οι κάτοικοι πέριξ του Πεδίου του Αρεως σήμερα  Κυριακή, στις 11 το πρωί, με το σύνθημα «Σπάμε στη σιωπή – Φυλακή στους εμπόρους, φροντίδα στους χρήστες». 
Το ραντεβού είναι στο Green Park, σημείο που δειγματίζει την επικρατούσα κατάσταση. Η επιτροπή κατοίκων «Επιμένουμε Πεδίον του Αρεως» έχει φτάσει πλέον στα όριά της. Με το πάρκο να ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής, στελέχη της επιτροπής μεταφέρουν στην «Κ» ότι όλες οι πόρτες της σημερινής διοίκησης είναι κλειστές. «Μέχρι που έφτασαν σε σημείο να μας αντιμετωπίσουν χλευαστικά, ως εγκάθετους της αντιπολίτευσης. “Τόσον καιρό συμβαίνουν αυτά, τώρα σας ήρθε;” ακούμε από την ηγεσία της περιφέρειας», λένε.

 Κυριακή, στις 11 π.μ., περίοικοι του πάρκου συγκεντρώνονται στο Green Park διακηρύσσοντας το «μη περαιτέρω» για τα ναρκωτικά και την ανομία.
Οι ίδιες πηγές μάς μεταφέρουν ότι έχουν απευθυνθεί, πέραν της «βαρήκοης» Περιφέρειας Αττικής, που σε ρεπορτάζ του Νίκου Βατόπουλου της 12/12/2017 είχε αναφέρει φιλόδοξα σχέδια αποκατάστασης, στον Δήμο Αθηναίων (που δεν μπορεί να κάνει κάτι), στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στη ΓΑΔΑ, που μπορούν να κάνουν κάτι, αλλά μέχρι στιγμής δεν μοιάζει διόλου αποτελεσματικό: αυτοσχέδια καθιστικά, υπνοδωμάτια, σκηνές και κουζινούλες γεμίζουν τις παρυφές του Πεδίου του Αρεως, ενώ στα έγκατα του πάρκου... εγκατάλειψη. Ενας «πνεύμονας» της Αθήνας δεν είναι για όλους – ούτε καν για τους πολλούς.
Αυτό θέλουν να δείξουν οι κάτοικοι που θα συγκεντρωθούν στο Green Park. Μάλιστα, όπως μας πληροφορούν, θα αναρτήσουν πανό στην πρόσοψη του εγκαταλελειμμένου κτιρίου, το οποίο, συν τοις άλλοις, αποτελεί τρομερή εστία μολύνσεων. Η επιτροπή δεν θα σταματήσει, όμως, εδώ. Για την 1η Απριλίου, ετοιμάζει μεγάλη ημερίδα, στην οποία «θα προσκαλέσουμε την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθηναίων, τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Υγείας και την ΕΛ.ΑΣ. Είναι μια καλή ευκαιρία όλοι μαζί να δούμε πού βρισκόμαστε – και ποιος είναι διατεθειμένος να κάνει τι», όπως μας μεταφέρεται χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», πάντως, ο δήμος μοιάζει περισσότερο αποφασισμένος αυτήν τη φορά – βέβαια, δεν είναι της δικής του δικαιοδοσίας το πάρκο, ωστόσο όλοι, πολίτες και θεσμοί, ζούμε στην ίδια πόλη και όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει η επιτροπή κατοίκων. Μένει να φανεί ποια θα είναι τα ευήκοα ώτα...
kathimerini.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια