Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υποψήφιος με τη "Δύναμη Αναγέννησης" ο Φώτης Λουκάς

Με το παρόν κείμενο θέλω να πω λίγα λόγια σε όλους τους συναδέλφους σχετικά με την υποψηφιότητα μου με την παράταξη Δύναμη Αναγέννησης για τις εκλογές της Ε.Α.Υ.Θ. Το παρόν κείμενο θα αποτελέσει το μοναδικό μέσο προσέγγισης και πειθούς προς τους συναδέλφους, καθώς αποτελεί πάγια απόφαση μου η αποφυγή κάθε ψηφοθηρίας η οποία περιλαμβάνει πιέσεις ή παρακάλια.

Πριν μιλήσω για τον εαυτό μου θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην παράταξη μου, συνεπώς και στους συναδέλφους που την απαρτίζουν, διότι στους τρεις μήνες που ανήκω στην Δύναμη Αναγέννησης και ασχολούμαι με τον συνδικαλισμό συνάντησα ανθρώπους τίμιους που με αγκάλιασαν και μου έδωσαν την δυνατότητα να αναπτύξω την συνδικαλιστική μου δράση, αυτόνομα, χωρίς πιέσεις. Το "δεν υπάρχουν ψευτοαρχηγοί" που εκφράζει η Δύναμη Αναγέννησης το συνάντησα στην πράξη και είναι από τους βασικούς λόγους που πιστεύω πραγματικά ότι πρεσβεύουμε κάτι διαφορετικό.

 Σχετικά με εμένα. Το μικρόβιο της ενασχόλησης με τον συνδικαλισμό δεν είναι κάτι που εμφανίστηκε στην ζωή μου πριν τρεις μήνες. Ως σκεπτόμενος αστυνομικός, που νοιάζεται για την κοινωνία και για την υπηρεσία που υπηρετεί, εξέφραζα όλα αυτά τα χρόνια τους προβληματισμούς μου (έστω και αφανώς) και καλλιεργούσα την προσωπικότητα μου.

 Ο λόγος της αποστροφής μου προς το συνδικαλιστικό κίνημα ήταν η έντονη θλίψη που μου προκαλούσε η απουσία οράματος και κριτικής σκέψης. Η αντίδραση χωρίς ουσία και το "πείτε μου συνάδελφοι τι προβλήματα έχετε για να τα γράψω στο ίντερνετ " , μόνο και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού, αποτέλεσαν αιτίες που με έκαναν να αποφύγω την ενασχόληση με τον συνδικαλισμό.
 Ωστόσο, μέσω της Δύναμης Αναγέννησης και μέσα από την δικτύωση μου με τους συναδέλφους έχω καταλάβει πλέον ότι μπορώ να προσφέρω σε όλους σας μέσα από όσα με χαρακτηρίζουν, χωρίς να κάνω εκπτώσεις στην ατομική μου ακεραιότητα και στην συνδικαλιστική μου οπτική. Τι πρέπει να περιμένετε από εμένα, τι δεν πρέπει να περιμένετε και πως διαφέρω από έναν μέσο συνδικαλιστή.
o Το κύριο χαρακτηριστικό μου είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να κάνω εκπτώσεις στην ηθική μου , μόνο και μόνο για να λάβω ψήφους. Δεν θα επικαλεστώ την φιλία ή την συναδελφικότητα για να ζητήσω την ψήφο σας . Θεωρώ αυτονόητο ότι απευθύνομαι σε συναδέλφους που δεν χρειάζονται παρακάλια για να με ψηφίσουν, εφόσον κρίνουν ότι έχω όλα τα εχέγγυα για να προσφέρω ως συνδικαλιστής για το κοινό καλό. Σας ζητώ να με ψηφίσετε μόνο αν με θεωρείτε ικανό και όχι για τον οποιοδήποτε άλλο λόγο.
o Μην περιμένετε από εμένα να μιλήσω στο συναίσθημα σας, όπως κάνουν άλλοι, διότι εγώ θα μιλάω μόνο στη λογική σας, ακόμα κι αν αυτό που είναι λογικό πολλές φορές δεν αρέσει σε κάποιους ή δεν είναι ευήκοο. Δεν πρόκειται σαν εκλεγμένος συνδικαλιστής να σας παραμυθιάζω.
o Μην περιμένετε σαν εκλεγμένος συνδικαλιστής να κοινοποιώ το κάθε σας παράπονο, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσω την συνδικαλιστική μου ύπαρξη. Να είστε σίγουροι ότι θα ελέγχω κάθε σας παράπονο (ακόμη και αυτοπροσώπως) και όταν το κοινοποιώ "δεν θα είναι ένα κείμενο ανούσιας αντίδρασης, αλλά ένα κείμενο που θα προτείνει και ""λύσεις"" στο κάθε πρόβλημα". Η ακαδημαϊκή μου ενασχόληση με την Φιλοσοφία, μου έχει δημιουργήσει έναν χαρακτήρα με ισχυρή κριτική σκέψη και μια επιθυμία να βρίσκω λύσεις στα προβλήματα.
o Να αναμένετε ότι θα ασκώ σκληρή κριτική σε κάθε έναν που επιβουλεύεται τα υπηρεσιακά σας συμφέροντα, προτείνοντας λύσεις για τη βελτίωση της υπηρεσιακής σας ζωής. Θα ασκώ ακόμη κριτική και σε όσους "συνάδελφους" επιχειρούν να σας παραπλανήσουν για τα ιδιοτελή τους συμφέροντα. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους..

Αστ/κας Π.Σ. Φώτης Λουκάς
Πτυχιούχος Φιλοσοφίας Α.Π.Θ.

Τελειόφοιτος του Π.Μ.Σ. Ιστορία της Φιλοσοφίας με εξειδίκευση στην Αστυνομική Ηθική Στέλεχος της συνδικαλιστικής παράταξης «Δύναμη Αναγέννησης»
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια