Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Οι ζωές αστυνομικών σε κίνδυνο» - Κείμενο αστυνομικού


Δεν είναι πρώτη φορά που οι ζωές των αστυνομικών κινδυνεύουν από φαινόμενα παραβατικής 

συμπεριφοράς και από τη δράση παραβατικών περιθωριακών ομάδων, καθότι είναι έντονο το φαινόμενο της υποστελέχωσης στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας
Η εικόνα της έλλειψης δυνάμεων είναι αποκαλυπτική της γενικότερης κατάστασης ακόμη και μέσω ποσοστών, η έλλειψη του αστυνομικού προσωπικού φτάνει σχεδόν το 1/3 της οργανικής δύναμης της Διεύθυνσης,και οι αστυνομικοί καταφεύγουν σε πράξεις οι οποίες δεν τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας για φέρουν σε πέρας την υπηρεσιακή τους καθημερινότητα. 
Σε συνδυασμό με την διάθεση αστυνομικών δυνάμεων σε προσφυγικές δομές σε μόνιμη βάση πλέων και με την ενίσχυση των διμοιριών που μετακινούνται σε άλλες αστυνομικές Διευθύνσεις έκτακτα, δημιουργούνται τεράστια κενά αστυνομικού προσωπικού σε όλα τα τμήματα της Δ.Α Ηλείας. Αποτέλεσμα, να καταπονείται να κινδυνεύει το αστυνομικό προσωπικό και να υπάρχει έλλειψη αστυνόμευσης στις τοπικές κοινωνίες. Σκοπός της αστυνομίας είναι να εδραιώσει το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή και να δοθεί το μήνυμα στους υπεύθυνους να ενισχυθεί η Δ.Α Ηλείας και το Αστυνομικό Τμήμα της συγκεκριμένης περιοχής προκειμένου να υπάρχει αποτελεσματικότερη αστυνόμευση και αποτροπή από ανάλογες ενέργειες. 
Ο αστυνομικός είναι εργαζόμενος και η ψυχολογική του κατάσταση δεν πρέπει να είναι στο ναδίρ. Ο αστυνομικός νιώθει υπερηφάνεια να υπηρετεί τους πολίτες και να συμβάλλει στην διασφάλιση της ακεραιότητάς τους. Καλούμε την Κυβέρνηση, όλους τους Βουλευτές του Νομού τον Περιφερειάρχη, όλους τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας (Νομού και ειδικά την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, να απαιτήσουν προς το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε, επιτέλους, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας να ενισχυθεί με ικανό αριθμό Αστυνομικών, σύμφωνα με τις κενές θέσεις και λαμβάνοντας υπόψη την εγκληματικότητα της περιοχής μας. Επίσης ευχόμαστε περαστικά στους συναδέλφους και γρήγορα ετοιμοπόλεμοι γιατί δεν περισσεύει κανείς.
Εκπρόσωπος ΠΟΑΣΥ Νομού Ηλείας 
Παναγιώτης Ζώντος
patrisnews.com
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια