Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνέπειες παράνομης στάθμευσης σε αφετηρία λεωφορείων

Αναδημοσιεύουμε από τον προσωπικό λογαριασμό του Φωτεινού Παγιαύλα στο Facebook: Η στάθμευση άλλων οχημάτων σε αφετηρία λεωφορείων προκαλεί τεράστια ζημιά. Πρώτον: εκεί που
σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάμεσα στα κυκλικά δρομολόγια του λεωφορείου προβλέπεται ένα διάλειμμα στην αφετηρία 5-10-20 λεπτών, εάν υπάρχει άλλο σταθμευμένο όχημα τότε το λεωφορείο θα εξαναγκαστεί να κάνει το επόμενο δρομολόγιο νωρίτερα. Οπότε, όλοι οι επιβάτες οι οποίοι γνώριζουν ότι το λεωφορείο περνάει μια συγκεκριμένη ώρα θα το χάσουν, γιατί θα έχει περάσει νωρίτερα. Και είναι πολλοί αυτοί οι επιβάτες, ενδεχομένως να είναι εκατοντάδες.
Δεύτερον: ο οδηγός μετά από μια- μιάμησι (μπορεί και παραπάνω) ώρα οδήγησης έχει ανάγκη από ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα πριν ξαναπιάσει τιμόνι για ισάριθμο χρόνο. Ως άνθρωπος θέλει να πάει τουαλέτα, να κάνει ένα επείγον τηλεφώνημα, να φάει ένα σνακ να τον κρατήσει. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η στέρηση του διαλείμματος μπορεί να έχει συνέπειες στη μετέπειτα οδηγική του συμπεριφορά.
Θα μπορούσε να πει κανείς: «εάν είναι πιασμένη η αφετηρία, ο οδηγός του λεωφορείου να πάει αλλού να σταθμεύσει για το διάλειμμά του και για την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος». Η απάντηση είναι πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Στις μεγάλες πόλεις δύσκολα βρίσκει να σταθμεύσει κανείς νόμιμα το ΙΧ του. Πόσω μάλλον ένα λεωφορείο με 12 μέτρα μήκος και 3 πλάτος.
Γι’ αυτό εξάλλου σε κάθε αφετήρια λεωφορείων συνήθως υπάρχουν πινακίδα Ρ40, κίτρινη διαγράμμιση και πινακίδα που αναφέρει την ύπαρξη αφετηρίας.
Οπότε... ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ στάθμευση σε αφετηρία λεωφορείων.
Σημείωση: θεωρώ ότι υπάρχει κενό στον ΚΟΚ να μην αναφέρεται ξέχωρα στις απαγορεύσεις του άρθρου 34 η στάθμευση σε αφετηρία ΜΜΜ.

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια