Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το «απόστημα» των μεταθέσεων - του Γιάννη Τσοκαναρίδη

Τώρα που προκηρύχθηκαν οι θέσεις των τακτικών μεταθέσεων, θέλω να κάνω μερικές επισημάνσεις. Επισημάνσεις που βέβαια θα στεναχωρήσουν μερικούς αλλά είναι η αλήθεια. Όλες οι Ενώσεις της
Χώρας  ζητάνε τα τελευταία χρόνια επισταμένως να βγουν θέσεις για δέκα,  είκοσι και εκατό κενές οργανικές. Για να μην παρεξηγηθώ κατανοώ πλήρως τους συναδέλφους που θέλουν να πάνε στο τόπο καταγωγής τους γιατί έχουν οικογένεια, περιουσία, γονείς, φίλους κ.α. και φυσικά καλύτερες συνθήκες εργασίας από ότι στην Αθήνα.
Τα τελευταία χρόνια προκηρύσσονται για την επαρχία 300-400 θέσεις που φυσικά αυτοί που φεύγουν κατά μεγάλο ποσοστό είναι από τον νόμο Αττικής. Σε αυτούς εάν υπολογίσουμε και τις συνταξιοδοτήσεις που έχουμε κάθε χρόνο, έχουν φτάσει οι κενές οργανικές θέσεις στο νομό Αττικής πάνω από 4500 (!!!) ,ναι καλά διαβάσατε πάνω από 4500 ΚΕΝΕΣ και συνθήκες εργασίας που όλο και χειροτερεύουν.
Αυτές οι θέσεις πως θα πληρωθούν;;; Οι μόνοι τρόποι είναι νέες προσλήψεις και μη ανακοίνωση θέσεων για άλλους νομούς. Δυστυχώς  οι χρονιές που σε τρία- τέσσερα χρόνια από την έξοδο από την σχολή μετατίθεντο στο τόπο συμφερόντων οι συνάδελφοι δεν θα υπάρχουν πλέον. Θα δείτε τώρα που θα ανακοινωθούν τα ονόματα των μεταθέσεων για Α’ & Β’ Δωδεκανήσων ο αριθμός είναι112 και 37 αντίστοιχα. Με το νέο τρόπο υπολογισμού των μορίων οι αιτήσεις θα διπλασιαστούν τουλάχιστον και αυτοί που υπηρετούν στην Αθήνα θα βλέπουν κάθε χρόνο την μετάθεση να απομακρύνεται. Οι μόνοι νομοί που μπορούν πλέον Αστυνομικοί να πάνε με λίγα χρόνια υπηρεσίας με πρώτη ή δεύτερη επιλογή είναι η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά και η Αρκαδία.
Επίσης με την δυνατότητα που έδωσε το Π.Δ.75/16 ότι όποιος προάγεται παραμένει στον τόπο συμφερόντων του, έχει σαν αποτέλεσμα να μην προκηρύσσονται θέσεις για βαθμοφόρους δηλαδή Υπαστυνόμοι (ν. 3686/08) και Ανθυπαστυνόμοι με πολλά χρόνια υπηρεσίας, δεν μπορούν να πάρουν μετάθεση αφού παραμένουν οι νεοπροαχθεντες. π.χ. φέτος ο νόμος Θεσσαλονίκης δεν προκήρυξε ούτε μια θέση. Επίσης εντύπωση μου προκάλεσε ότι στις τελευταίες συμπληρωματικές μεταθέσεις δεν προκηρύχθηκε ούτε μία θέση για το νομό Αττικής, ενώ υπήρχαν επιθυμούντες.
 Για τις έκτακτες μεταθέσεις που γίνονται για λόγους υγείας, συνυπηρέτησης, δικαστικής συμπαράστασης, σπουδών κ.α., όπου υπάρχουν αληθινοί λόγοι δεν πρέπει να υπάρχει ουδεμία ένσταση, αλλά δυστυχώς υπάρχουν περιπτώσεις που εκμεταλλεύονται περιστάσεις εις βάρος συναδέλφων. Επίσης υπάρχουν αποσπάσεις που διαρκούν δύο ή τρία χρόνια (αλήθεια που προβλέπεται αυτό;) χωρίς ουσιαστική ανάγκη για την θέση που καλύπτουν. 

 Αποτιμώντας,   πρέπει να βρεθεί τρόπος έτσι ώστε να κλείσουν και τα τελευταία παράθυρα, να γίνουν οπωσδήποτε νέες προσλήψεις και οι συνάδελφοι να καταλάβουν ότι δυστυχώς η Αθήνα έχει τις πιο πολλές ανάγκες και δεν μπορεί να αποδυναμωθεί περεταίρω.

Του Τσοκαναρίδη Ιωάννη
Αναπλ. Ταμία Ε.ΑΣ.Υ.Α.
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της
Ένωσης Αθηνών








_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια