Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ντιμιτρόφ: Είμαστε «Μακεδόνες» και μιλάμε τη «μακεδονική» γλώσσα


Και ενώ οι διαπραγματεύσεις για το Μακεδονικό είναι σε πλήρη εξέλιξη... ο Νίκολα Ντιμιτρόφ έρχεται να "ρίξει λάδι στη φωτιά" με νέες προκλητικές δηλώσεις. Ο Ντιμιτρόφ παρουσίασε τις «κόκκινες» γραμμές των Σκοπίων, επιμένοντας στη «μακεδονική» καταγωγή.

 

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων,σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Telma, την Τρίτη (27.03.2018) τόνισε ότι υπήρξε κάποια πρόοδος κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Κοτζιά για την ονομασία. Ωστόσο, ανέφερε ότι η επιλογή ενός ονόματος, χωρίς δυνατότητα μετάφρασης είναι «απαράδεκτη».

 

«Η ουσία του συμβιβασμού στηρίζεται σε δύο πυλώνες. Ο πρώτος είναι η ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, που θα διαφοροποιεί την «Μακεδονία» από την ελληνική Μακεδονία. Ο δεύτερος είναι η αποδοχή – προφανώς από την ελληνική πλευρά – πως οι γείτονες μας είναι «Μακεδόνες» που μιλάνε τη «μακεδονική» γλώσσα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντιμιτρόφ.

 

Μάλιστα υπογράμμισε με νόημα ότι θα πρέπει να είναι «αξιοπρεπής» η ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και πρόσθεσε: «Ο στόχος μας είναι να πετύχουμε μία αξιοπρεπή διάκριση μεταξύ της «Μακεδονίας» και της περιοχής στην Ελλάδα, αν είναι δυνατόν, διατηρώντας τη ταυτότητά μας, χωρίς ταπείνωση». 

 

Πηγή: onalert

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια