Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη αστυνομικού που εξαπατούσε πολίτες σε διαδικτυακές αγοραπωλησίες αυτοκινήτων

Στην σύλληψη ενός 50χρονου αστυνομικού και ενός 43χρονου ιδιώτη, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.


Εις βάρος των δύο σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, απάτη κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος και της νομοθεσίας που αφορά τη χρήση και κίνηση των οχημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ και εν γένει νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση οι δύο συλληφθέντες ανήκουν σε κύκλωμα που τηλεφωνούσε σε άτομα που είχαν καταχωρήσει αγγελίες πώλησης οχημάτων σε διαδικτυακό ιστότοπο, εμφανιζόμενοι ως ενδιαφερόμενοι αγοραστές αυτών.

Στη συνέχεια κατάρτιζαν και έστελναν με email πλαστά αποδεικτικά τραπεζικών εμβασμάτων κατάθεσης του αντιτίμου για την αγορά του οχήματος και αφού το παραλάμβαναν, το διέθεταν προς πώληση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στον ίδιο ιστότοπο, κάνοντας χρήση ψευδών στοιχείων πωλητή και τιμή πώλησης αρκετά χαμηλότερη της τρέχουσας αξίας.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Πηγή: enikos με πληροφορίες από thestival.gr

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια