Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Θεριακλήδικα'' πορτοκάλια στο λιμάνι του Μπρίντιζι (φωτογραφία)


Νέα ποσότητα μαμούθ λαθραίων τσιγάρων τα οποία προέρχονταν από την Ελλάδα κατάφερε να εντοπίσει και να κατασχέσει στο λιμάνι του Μπρίντιζι η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας, σε συνεργασία με τους τελωνειακούς. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η ποσότητα των λαθραίων ήταν κρυμμένη μέσα σε ένα φορτηγό που προερχόταν από την Ελλάδα και μετέφερε πορτοκάλια.

Το όχημα το οποίο έφερε βουλγάρικες πινακίδες, είχε επιβιβαστεί σε πλοίο από Ελληνικό λιμάνι, και συγκεκριμένα αυτό της Πάτρας. Οι ιταλοί ράμπο, είχαν την πληροφορία και το σταμάτησαν για έλεγχο. Στη συνέχεια με ειδικό ανιχνευτή, διαπίστωσαν πως ανάμεσα στο φορτίο με τα πορτοκάλια βρίσκονταν 32.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα μάρκας Regina και Mark1.

Η συνολική ποσότητα του λαθραίου εμπορεύματος, 6,5 τόνοι, κατασχέθηκε και ο οδηγός, ο οποίος ήταν Λετονός, οδηγήθηκε στην εισαγγελία.



Oι κατασχέσεις σε ιταλικά λιμάνια λαθραίων τσιγάρων που προέρχονται από την Ελλάδα, τους τελευταίους μήνες έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στις ελληνικές αρχές, οι οποίες φαίνεται πως πάσχουν από πληροφόρηση. Άλλωστε οι ίδιοι οι Ιταλοί αξιωματούχοι, κατά καιρούς, διευκρινίζουν στο zougla.gr, πως διαμέσου της Ελλάδας υπάρχει μεγάλη τρύπα, όσον αφορά τον εντοπισμό κυκλωμάτων που εξάγουν λαθραία τσιγάρα σε άλλες χώρες. Κι αυτό το στοιχειοθετούν επισημαίνοντας πως οι ενδείξεις που έχουν είναι πως η Καμόρα αλλά και η Ντραγκέτα ( ιταλικές μαφίες του νότου), έχουν πια εδραιώσει τα πλοκάμια τους και στην χώρα μας. Σε συνεργασία με τους Κινέζους, τους Βούλγαρους αλλά και με μέλη της Αλβανικής μαφίας, με το πέρας του χρόνου γίνονται ολοένα και πιο ισχυροί, κάτω από τη μύτη των ελληνικών αρχών.



Ενδεικτικά στις 25 Ιανουαρίου οι Ιταλοί κατέσχεσαν στο λιμάνι της Ανκόνα,  5,2 τόνους λαθραία τσιγάρα που προέρχονταν από την Ελλάδα.
Επίσης στις 16 Φεβρουαρίου,στο λιμάνι του Μπάρι, οι Ιταλοί κατέσχεσαν 9 τόνους λαθραία τσιγάρα από την Ελλάδα. Μάλιστα όπως αποκάλυψε το zougla.gr, το εμπόρευμα φορτώθηκε στο Πειραιά και συγκεκριμένα στο εμπορικό πλοίο BF LUCIA.



Συνολικά λοιπόν από τον Ιανουάριο οι Ιταλοί έχουν κατασχέσει μέχρι σήμερα 21 τόνους λαθραία τσιγάρα από την Ελλάδα. Εμπόρευμα το οποίο διακινήθηκε κάτω από τη μύτη των ελληνικών αρχών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα κέρδη από την πώληση των λαθρέμπορων υπολογίζονται μόνο από την παραπάνω ποσότητα στα 5 εκατομμύρια ευρώ.


πηγή: tempo24news.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια