Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βοιωτία: Συνελήφθησαν μέλη σπείρας για σωρεία κλοπών


Συνελήφθησαν στον Ορχομενό Βοιωτίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 30 και 38 ετών, οι οποίοι αποτελούν μέλη εγκληματικής σπείρας που ενέχεται στην διάπραξη σωρείας κλοπών, κυρίως από οικίες,
σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.

Ο εντοπισμός και η σύλληψή τους, είναι αποτέλεσμα άμεσης επέμβασης περιπολούντων αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, ενώ στις έρευνες και αναζητήσεις, συνέδραμαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.).

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τρεις (3) ακόμη ημεδαποί συνεργοί τους και συγκεκριμένα δύο 27χρονοι και ένας 25χρονος.

Ειδικότερα, ο 30χρονος και ο 38χρονος, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν μετά από πεζή καταδίωξη, καθώς εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να εξέρχονται χθες το μεσημέρι, από οικία στον Ορχομενό Βοιωτίας, όπου είχαν διαπράξει νωρίτερα κλοπή.

Στην ανωτέρω κλοπή συμμετείχαν και οι δύο 27χρονοι συνεργοί τους, εκ των οποίων ο ένας είχε εισέλθει μαζί τους στην προαναφερόμενη οικία, ενώ ο δεύτερος τους ανέμενε πλησίον της οικίας και εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, με σκοπό την εξασφάλιση της άμεσης διαφυγής τους.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα που είχαν αφαιρέσει οι δράστες και είχαν αποκρύψει, κατά την διαφυγή τους, σε παρακείμενο της οικίας αγροτεμάχιο, τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για την διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας, καθώς και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδι, μεταλλικός λοστός, αυτοσχέδια ξύλινη ράβδος), τα οποία βρέθηκαν εντός του οχήματος.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε με μεθοδικότητα από το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες, μαζί με τους τρεις συνεργούς τους, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε συστηματικά κλοπές, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας (Ορχομενός, Αλίαρτος, Δήλεσι, Κάστρο, Ακραίφνιο, Βάγια, Σκούρτα, Λεύκτρα, Οινόφυτα, Άσκρη, Κόκκινο, Άρμα, Καρυά, Λεοντάρι, Μελισσοχώρι, Σωληνάρι, Ύπατο κ.λπ.).

Αναλυτικότερα, διακριβώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 09-10-2016 έως και χθες (01-03-2018), οι δράστες ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στην διάπραξη συνολικά (46) κλοπών και (3) αποπειρών κλοπών, ως ακολούθως:

    (40) κλοπές και (3) απόπειρες κλοπών από οικίες,
    (4) κλοπές από οχήματα,
    (1) κλοπή από γεωτρήσεις και
    (1) κλοπή τροχοφόρου.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράσης τους, περιλαμβάνει κυρίως κοσμήματα – χρυσαφικά, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, φορητοί Η/Υ, φωτογραφικές μηχανές κ.λ.π.), κυνηγετικά όπλα, διάφορα εργαλεία, ποσότητα χαλκού, μεταλλικά και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (84.000) ευρώ.

Όπως επίσης διαπιστώθηκε, σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσαν:

    Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Εύβοιας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (20) ετών, για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
    Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (15) μηνών, για αντίσταση.
    Διάταξη του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, με την οποία καλείται να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, ήτοι (6) μήνες και (29) ημέρες φυλάκιση, για παραβίαση δικαστικής Απόφασης.
    (2) Εντάλματα σύλληψης του κ. Ανακριτή Θηβών, για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κλοπή.
    Ένταλμα σύλληψης της κας Ανακριτρίας Λιβαδειάς, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κλοπή.

Σε βάρος του 38χρονου, εκκρεμούσε Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για την οποία του είχε χορηγηθεί αναβολή εκτέλεσης της ποινής του, η οποία έληξε την 16-01-2018.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, ενώ οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια