Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακοίνωση Μαζιώτη για την κινητοποίηση στην Στ΄πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού


Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Δεν πέρασε μια μέρα που οι κρατούμενοι της Στ΄ πτέρυγας στις φυλακές Κορυδαλλού οι οποίοι υπέγραψαν το κείμενο της Αγωνιστικής Ένωσης
Κρατουμένων, έμειναν έξω στο μεσημεριανό κλείσιμο ως ενέργεια διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο Σωφρονιστικό Κώδικα και ο διευθυντής Γιαννακόπουλος όπως και ο αρχιφύλακας Λαμπράκης - ενώ όλες οι πτέρυγες του Κορυδαλλού και τα προαύλια είναι ανοικτά το μεσημέρι -  ζήτησαν από τους κρατούμενους της Στ΄ ονομαστικές υπογραφές για όσους βρίσκονται έξω από τους θαλάμους και τα κελιά και απείλησαν ότι όποιοι υπογράψουν θα υποστούν πειθαρχικές κυρώσεις.

Να επισημάνω ότι από καμιά άλλη πτέρυγα που είναι ανοικτή τους τελευταίους μήνες δεν έχουν ζητηθεί ονομαστικές υπογραφές ούτε απειλήθηκε κανείς από πειθαρχικές κυρώσεις. Το αποτέλεσμα στην Στ΄ ήταν οι κρατούμενοι να κάνουν πίσω και μόνο το δικό μου κελί έμεινε ανοικτό.
Ενώ στις φυλακές Κορυδαλλού και στις αντρικές και τις γυναικείες, τα κελιά είναι ανοιχτά σχεδόν ένα χρόνο από πέρυσι τον Μάιο του 2017 όπου υπήρξε κινητοποίηση για την επέκταση του νόμου Παρασκευόπουλου, την κατάργηση του βέτο του εισαγγελέα, για τις άδειες και την κατάργηση του νόμου που δεν επιτρέπει την συγχώνευση ποινών που αφορούν κακουργήματα που διαπράττονται μέσα στην φυλακή, ενώ τα κελιά σε όλες τις πτέρυγες του Κορυδαλλού μένουν ανοιχτά για το νέο Σωφρονιστικό Κώδικα είμαι ο μοναδικός κρατούμενος στον Κορυδαλλό που έχει υποστεί πειθαρχικές κυρώσεις γιατί δεν έμπαινα στο κελί πέρυσι το καλοκαίρι με τις κινητοποιήσεις των κρατουμένων και ενώ είχα υπογράψει για τα αιτήματα. Και τώρα, ενώ όλες οι πτέρυγες στον Κορυδαλλό όπως και οι γυναικείες είναι ανοιχτές το μεσημέρι για να μην περάσει ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας, η υπηρεσία προχωρά σε κατασταλτικές κινήσεις που αφορούν μόνο την Στ΄.

Μέσα σε 1 χρόνο από τον Γενάρη του 2017 που συνελήφθη η συντρόφισσα Ρούπα έχω τιμωρηθεί με 7 πειθαρχικές ποινές για πράξεις διαμαρτυρίας που αφορούν τον εγκλεισμό του γιού μας στο ψυχιατρείο, τα επισκεπτήρια, την μεταγωγή μου στο νοσοκομείο για εγχείρηση που για ένα χρόνο αρνούνταν να με μεταφέρουν , για την απομόνωση την οποία βρισκόμουν για σχεδόν 6 μήνες. Προς τι οι επιθετικές παραινέσεις της υπηρεσίας προς εμένα που μου δήλωσε ‘‘θέλεις να μας ανακατώσεις’’, από την στιγμή που η Στ΄ είναι ένας θάλαμος και 4 κελιά ενώ η φυλακή είναι σχεδόν ανοιχτή 1 χρόνο, και τα προαύλια ανοιγοκλείνουν;
Η επιθετική και επί της ουσίας κατασταλτική κίνηση της υπηρεσίας σχετίζεται τόσο με την εκδικητικότητα που αυτή δείχνει προς εμένα η οποία δεν μπορεί παρά να έχει πολιτικό υπόβαθρο όσο και με το πολιτικό πλαίσιο που καταθέσαμε αφού το κείμενο που παραδώσαμε ήταν από την Αγωνιστική Ένωση Κρατουμένων. Η στάση που έχει η υπηρεσία απέναντι στην επιτροπή είναι παντελώς αναντίστοιχη από αυτή που εκδήλωσε στην Στ΄. Πρόκειται για το ίδιο ζήτημα, το νέο Σωφρονιστικό Κώδικα. Όμως εκτός του πλαισίου που έχει θέσει η επιτροπή στην οποία η υπηρεσία δείχνει τουλάχιστον ανοχή, αν όχι εύνοια, γεγονός  στο οποίο συμβάλει η στάση της αμοιβαίας κατανόησης την οποία αλληλοεπιδίδονται επιτροπή και ΣΥΡΙΖΑ.
Ίσως τελικά και την κίνηση που κάναμε στην Στ΄η ίδια η υπηρεσία να την προσέλαβε ως ρωγμή στην παρουσία της επιτροπής στην φυλακή και την πολιτική που ακολουθεί, κάτι που με την επιθετική στάση της η υπηρεσία έδειξε πως δεν επιθυμεί. Προφανώς η υπηρεσία έχει τις πολιτικές της προτιμήσεις.


Νίκος Μαζιώτης μέλος του Επαναστατικού Αγώνα
Κρατούμενος της Στ΄ πτέρυγας Κορυδαλλού.

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια