Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δεν θέλετε να χάσετε τα μαλλιά σας; Κόψτε αυτή τη συνήθεια!


Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της απώλειας των μαλλιών και της τριχόπτωσης.

Οι αιτίες μπορεί να «κρύβονται» όχι μόνο στην κληρονομικότητα, αλλά και στις καθημερινές μας συνήθειες που μπορεί να επηρεάσουν την υγεία της τρίχας και να οδηγούν στην πτώση της.

Πρόσφατη έρευνα δερματολογικού Ινστιτούτου δείχνει ότι περίπου το 90% των ανδρών που εμφανίζουν φαλάκρα ή έντονη αραίωση, πράγματι είναι αποτέλεσμα γονιδίων ή και ψυχολογικών παραγόντων, όπως το άγχος.

Όμως, πέρα από τα θέματα υγείας και την κληρονομικότητα, απλές καθημερινές συνήθειες περιποίησης που εφαρμόζονται λανθασμένα, μπορεί να οδηγούν στην πτώση της τρίχας.

Το κυριότερο και σημαντικό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνδρες, είναι ότι δεν αφιερώνουν τον απαραίτητο χρόνο όταν λούζουν τα μαλλιά τους. Δηλαδή, βιάζονται να τελειώσουν και τρίβουν με δύναμη το σαμπουάν στο κεφάλι τους, ξεπλένουν βιαστικά και σκουπίζουν με την πετσέτα. Με αυτό τον τρόπο, επιδεινώνεται η τριχόπτωση, καθώς οι τρίχες των μαλλιών σπάνε και καταστρέφονται, παράλληλα με την αδυναμία που δημιουργείται στους θύλακες να αναπτύξουν νέες τρίχες.

Αντίθετα, οι ειδικοί εξηγούν ότι «το μασάζ στο τριχωτό του κεφαλιού μπορεί να είναι επωφελές για εκείνους που βιώνουν μια σταδιακή μείωση του όγκου των μαλλιών ή τριχόπτωση και φαλάκρα».


Αν κατά τη διάρκεια του μπάνιου, κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για περίπου 3-5 λεπτά, αυξάνεται η ανάπτυξη της τρίχας, γιατί βελτιώνεται η ροή αίματος στην περιοχή. Επιπλέον, το μασάζ απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το κεφάλι με τη βοήθεια του νερού, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι επιταχύνουν την απώλεια των μαλλιών.

«Θα πρέπει ιδανικά να κάνετε 5 λεπτά μασάζ στο κεφάλι σας 1-2 φορές την εβδομάδα. Με ήπια, αλλά σταθερή πίεση. Χρησιμοποιήστε και τα δύο χέρια, κάντε κυκλικές κινήσεις ξεκινώντας από την μπροστινή γραμμή και συνεχίζοντας σταδιακά προς τον αυχένα» συνιστούν οι ειδικοί.

Βέβαια, το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να καθυστερήσει τα συμπτώματα της τριχόπτωσης, δεν μπορεί όμως να τα εξαλείψει. Γι’ αυτό, θα πρέπει να σιγουρευτείτε, ότι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν έχουν αντιμετωπιστεί. Για παράδειγμα, τόσο η αναιμία όσο και η έλλειψη βιταμινών μπορεί να σχετίζονται με την απώλεια μαλλιών και είναι καλό να καταπολεμηθούν.


Πηγή: valueforlife.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια