Ινδία: Γιατί οι αρχές αναγκάζουν τους μαθητές να φορούν σαγιονάρες κατά τη διάρκεια των εξετάσεων;


Οι αρχές του κρατιδίου Μπιχάρ στην ανατολική Ινδία βρήκαν έναν ομολογουμένως πρωτότυπο τρόπο για να μην περνάνε «σκονάκια» οι μαθητές στη διάρκεια των εξετάσεων.

Τι έκαναν; Αποφάσισαν να απαγορέψουν ... τα παπούτσια και τις κάλτσες!

«Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ότι μόνο οι υποψήφιοι που φορούν σαγιονάρες θα έχουν το δικαίωμα να μπαίνουν στα εξεταστικά κέντρα, ενώ αυτοί που έρχονται με παπούτσια και κάλτσες θα απομακρύνονται», δήλωσε ο επικεφαλής του Δ.Σ. των εξεταστικών κέντρων του κρατιδίου Αμάν Κισόρ. Συνολικά 1,7 εκατομμύρια μαθητές έδωσαν φέτος εισαγωγικές εξετάσεις.


Το Μπιχάρ έστρεψε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας το 2015 όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τις αντιγραφές, καθώς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες γονέων και φίλων των μαθητών οι οποίοι σκαρφάλωναν στους τοίχους των σχολείων για να δώσουν τις απαντήσεις των θεμάτων στους εξεταζόμενους. Κάποιες φωτογραφίες έδειχναν ακόμα και αστυνομικούς που ήταν έξω από τα εξεταστικά κέντρα να δωροδοκούνται, προκειμένου να κάνουν τα στραβά μάτια. Έπειτα από αυτό, περίπου 750 εξεταζόμενοι αποβλήθηκαν και 300 συνελήφθησαν, καθώς το σκάνδαλο γελοιοποίησε τις τοπικές αρχές.

Η αντιγραφή των θεμάτων στη διάρκεια των σχολικών εξετάσεων στο κρατίδιο Μπιχάρ συνεχίσθηκε για πολύ καιρό.

Μία «μαφία» αποτελούμενη από καθηγητές και εκπαιδευτικές αρχές, συμπράττει με τους γονείς οι οποίοι τους δωροδοκούν για να γεμίζουν ολόκληρα φύλλα απαντήσεων. Κάποιες φορές εκπαιδευτικοί εμφανίζονταν ακόμα και στις εξετάσεις στη θέση των εξεταζομένων.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
_