Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στα χέρια της Αστυνομίας οι "ταξιδευτές" διαρρήκτες - Πόσο ψηλά στην ιεραρχία της Μαφίας είναι ο 53χρονος αρχηγός τους

"Ταξιδευτές" αποκαλούσαν τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου τους Γεωργιανούς διαρρήκτες, που εδώ και έξι μήνες είδαν ότι κάθε εβδομάδα -από Δευτέρα μέχρι
Παρασκευή- έφευγαν καθημερινά νωρίς το πρωί από τα Πατήσια για πόλεις της περιφέρειας, εισέβαλαν σε σπίτια και διαμερίσματα και άρπαζαν ό,τι πολύτιμο έβρισκαν.

"Εγκέφαλος" και συντονιστής της συμμορίας φέρεται ένας 53χρονος, ο οποίος είναι ένας από τους 15 αρχηγούς της Γεωργιανής Μαφίας και μάλιστα έχει απαθανατιστεί σε φωτογραφία με τους υπόλοιπους 14 σε ξενοδοχείο στη Ρωσία, όταν είχαν συναντηθεί για να λύσουν τις διαφορές τους. Σε εκείνη τη φωτογραφία είναι δίπλα στον Capo di capi, έναν 62χρονο, ο οποίος επίσης έχει συλληφθεί στη χώρα μας.

Ο 53χρονος, πολέμησε στα μέτωπα τής Αμπχαζίας και μάλιστα έχει ένα τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι ως ενθύμιο από μία μάχη. Ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός. Δεν στάθμευε ποτέ το αυτοκίνητό του στο σπίτι, αλλά σε ένα γκαράζ τρία τετράγωνα μακριά, ενώ ούτε τα κλειδιά του οχήματος δεν έπαιρνε μαζί του, για να μην τον συνδέσουν με αυτό. Όταν "ξαναχτυπούσαν" στην ίδια πόλη ο Αρχηγός άλλαζε αυτοκίνητο, προκειμένου να είναι σίγουρος ότι δεν θα κυκλοφορούσε με εκείνο που ενδεχόμενα να είχε "καεί" στην προηγούμενη... επιχείρησή τους.

Τα μέλη της οργάνωσης ξεκινούσαν κάθε μέρα νωρίς το πρωί διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα προκειμένου να μετακινηθούν σε πόλεις της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, επιλέγοντας έως και δύο πόλεις ανά ημέρα, όπου διέπρατταν τις κλοπές.
Με την άφιξή τους στις πόλεις-προορισμούς, προσέγγιζαν οικίες και διαμερίσματα με βάση και την εξωτερική όψη του οικήματος. Μετά την επιστροφή τους, οι δράστες είτε αποθήκευαν τα κλοπιμαία στους χώρους απόκρυψης είτε τα μετέφεραν σε ενεχυροδανειστήριο που διαχειρίζονταν δύο από τους συλληφθέντες, ηλικίας 34 και 44 ετών, όπου γινόταν η άμεση εκποίησή τους.

Χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες εκφράσεις, με σύνθετη ορολογία στις μεταξύ τους επικοινωνίες και λάμβαναν αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης και προστασίας κατά τις μετακινήσεις τους.

Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από εννέα έρευνες σε σπίτια και άλλους χώρους, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • ·         το χρηματικό ποσό 40.000 ευρώ,
  • ·         πλήθος κοσμημάτων και χρυσαφικών μεγάλης χρηματικής αξίας, χρυσές λίρες και σημαντικός αριθμός ρολογιών,
  • ·         ηλεκτρονικές συσκευές (τάμπλετ, κινητά τηλέφωνα κ.λπ.),
  • ·         δύο πιστόλια, δύο περίστροφα, κυνηγετικό όπλο, αεροβόλο τυφέκιο και πλήθος φυσιγγίων,
  • ·         τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα, καθώς και
  • ·         πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, μεταξύ των οποίων και ειδικά εργαλεία απασφάλισης κλειδαριών.

Τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσία έχουν ταυτοποιήσει και συμπεριλάβει στη δικογραφία 26 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων, αλλά επειδή οι έξι συλληφθέντες "επιχειρούν" από το 2012 θεωρούν ότι έχουν διαπράξει περισσότερες από χίλιες.

Μανώλης Ασαριώτης

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια