Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

2.500 και πλέον αστυνομικοί για την φύλακη κτιρίων στην Αττική; Ρε πάτε καλά; Και ο πολίτης;


Επιλέξαμε για τον τίτλο ένα χυδαιολόγημα- έκφραση του συρμού, που υποδηλώνει έκπληξη και συνάμα αγανάκτηση. Είναι σωστό όταν προηγείται η διαπίστωση και ακολουθεί το αποτέλεσμα; Όχι. Είναι
όμως πρόδηλα εναρμονισμένη η φράση με την χυδαιότητα που οι εξουσιάζοντες αντιμετωπίζουν τον πολίτη. Ο πολίτης πληρώνει φόρους και απαιτεί δημόσια τάξη και δημόσια και ασφάλεια υπέρ αυτού και γι αυτόν. Και όχι για κτίρια και πρόσωπα που κατά το πλείστον σχετίζονται με συμφέροντα ή οτιδήποτε άλλο το οποίο απέχει παρασάγγες από το παρεχόμενο προς τον πολίτη αγαθό της δημόσιας ασφάλειας.

Αναζητώντας στοιχεία και πληροφορίες για τους αστυνομικούς που προτίθεται να ξετρυπώσει ο υπουργός δημόσιας τάξης από τις κρύπτες τους για να τους επαναφέρει στον αστικό δρόμο, διαπιστώσαμε με έκπληξη, οργή και σύγχυση, ότι μόνο στην Αττική, η ΕΛΑΣ διαθέτει περισσότερους από 2.500 αστυνομικούς για τη φύλαξη κτιρίων. Από αυτούς περίπου οι 2.200 ανήκουν στην οργανική δύναμη της ΓΑΔΑ και οι υπόλοιποι 300 έως 400 στην ασφάλεια. Θα μας πείτε είναι ξεχωριστές υπηρεσίες; Όχι, αλλά έτσι αριθμούνται.

Σ' αυτούς φυσικά δεν συνυπολογίζονται οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής και κυρίως της γενικής επισήμων που εκτελούν παρόμοια έργα. Ο αριθμός αγγίζει ιλιγγιώδη νούμερα και εφιστούμε την προσοχή σας. Μόνο για κτίρια. για τσιμεντένια κουφάρια μέσα στα οποία ασφυκτιά ο πολιτικο - οικονομικός παλμός της χώρας, πνίγοντας και σ' αυτό το τομέα τον πολίτη. Σ' αυτούς δεν αθροίζονται οι αστυνομικοί που συνοδεύουν ή κάνουν επιτηρήσεις γύρω από στόχους. Όταν μπουν και αυτοί μέσα στο πλαίσιο της αφαίμαξης από την μπουρζουαζία και την ελίτ των αστυνομικών που υποτίθεται εντέλονται της ασφαλειας του πολίτη, τότε το αποτέλεσμα είναι αποκαρδιωτικά μηδενικό!!!

Για το συγκεκριμένο λόγο ακόμη και η ΔΙΑΣ, όπως και οι ΟΠΚΕ έχουν μετατραπεί σε ακίνητους κέρβερους της λούμπεν αυτής κάστας των προνομιούχων. Και ο πολίτης; Υποζύγιο και διαχρονικό κορόιδο, στις πλάτες του οποίου η άρχουσα τάξη διοργανώνει τα καλά φυλασσόμενα γκαλά, την ασφαλή λειτουργία των λόμπι τους και τις οποιασδήποτε άλλες εκδηλώσεις της, ακόμη κι αυτές με οιονεί φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Ντροπή, όνειδος και αίσχος. Εξ' ού και το ανάγωγο "ρε πάτε καλά;" 


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια