Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τελετή παραλαβής των 22 νέων λεωφορείων της ΕΛ.ΑΣ (φωτογραφίες)

Με ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας (Λεωφόρος Θρακομακεδόνων 101, Αχαρνές), παρουσιάστηκαν 22 νέα υπηρεσιακά λεωφορεία,
με τα οποία εφοδιάστηκε η Ελληνική Αστυνομία.

Πρόκειται για 22 οχήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Χίου, Λέσβου και Σάμου, καθώς και Α’ και Β’ Δωδεκανήσου. Τα οχήματα αποκτήθηκαν μέσω της, συγχρηματοδοτούμενης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας, Δράσης με τίτλο «Παροχή Υπηρεσιών στους υπηκόους τρίτων χωρών και λειτουργική ενίσχυση των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στα εξωτερικά σύνορα».
Την παρουσίαση των οχημάτων έκανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος.
Στην ομιλία του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ανέφερε:
«Ξέρετε όλοι και ξέρετε ίσως καλύτερα από εμένα ότι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το 2004, με το σταγονόμετρο έχουν έρθει οχήματα και μοτοσικλέτες στην Ελληνική Αστυνομία.
Σήμερα ξεκινάμε μια προσπάθεια, έχει ξεκινήσει η προεργασία κοντά εδώ και δύο χρόνια προκειμένου να εξευρεθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας, να μεταφερθούν ίσως κάποια κονδύλια που ήταν για άλλους λόγους, όχι τόσο σοβαρούς, στην προμήθεια αυτοκινήτων, γιατί πράγματι η Ελληνική Αστυνομία έχει μεγάλη ανάγκη αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, οχημάτων διαφόρων τύπων και σήμερα ουσιαστικά υλοποιείται, ξεκινάει αυτή η προσπάθεια.
Η προσπάθεια αυτή είναι μέρος ενός συνόλου κοντά 43 εκατομμυρίων ευρώ, -όχι μικρού ποσού- και περιλαμβάνει 1.388 οχήματα διαφόρων τύπων τα οποία θα παραληφθούν αυτόν το χρόνο και τον επόμενο. Θα καλυφθεί έτσι γύρω στο 11% του στόλου των οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Πιστεύω είναι ένα καλό ξεκίνημα που δεν καλύπτει βέβαια με τη μία, δεν καλύπτει από την αρχή όλες τις ανάγκες. Συνεχίζουν και υπάρχουν ανάγκες για την Ελληνική Αστυνομία. Εκμεταλλευόμαστε, γιατί μόνο τα χρήματα τα οποία προέρχονται από τον εθνικό προϋπολογισμό δεν επαρκούν, εκμεταλλευόμαστε και τα χρήματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και πιστεύω ότι πιάνουν τόπο με τη σημερινή προμήθεια, με την παραλαβή 22 λεωφορείων 20 θέσεων τα οποία θα καλύψουν ακριτικούς χώρους αλλά και άλλους χώρους, αν δεν κάνω λάθος, για τις γενικότερες ανάγκες ασφάλειας των περιοχών.
Ευχαριστούμε όσους προσπάθησαν για τη γραφειοκρατική κατά κάποιο τρόπο προετοιμασία, επιτελική προετοιμασία της προμήθειας. Ευχαριστούμε την εταιρεία και όσους άλλους συνέβαλαν και πιστεύω ότι στα χέρια των ανδρών και των γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα πιάσει τόπο αυτή η προμήθεια. Θα αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας και είναι, όπως είπα και πριν, σε κάθε περίπτωση, μια καλή αρχή μιας προσπάθειας η οποία θα συνεχιστεί.
Θα κοιτάξουμε να εξοικονομήσουμε και άλλους πόρους και από τον εθνικό προϋπολογισμό για το επόμενο έτος, έτσι ώστε να καλύψουμε αυτό το τεράστιο κενό που υπάρχει με παλαιά οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Καλό ξεκίνημα και πιστεύω θα είναι αρκετά καλή η υποστήριξη, η οποία θα παρασχεθεί στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ευχαριστούμε πολύ.»
Στη συνέχεια, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας στο χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:
«Είναι μια όμορφη μέρα σήμερα. Πραγματικά ηλιόλουστη από πλευράς καιρού, αλλά και όμορφη και χαρούμενη για την Αστυνομία. Σας υποσχόμεθα κύριε Υπουργέ και κύριοι Γενικοί Γραμματείς ότι θα σας φέρουμε για τους επόμενους 18 μήνες, περίπου 10 φορές στο ίδιο χώρο.
Δέκα φορές θα κληθούμε να έρθουμε εδώ, για να παραλάβουμε υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την Ελληνική Αστυνομία. Εξοπλισμό που θα βοηθήσει για την καλύτερη αστυνόμευση και της παραμεθορίου περιοχής, στη Βόρειο Ελλάδα και Νότιο-Βόρειο Αιγαίο, αλλά και γενικότερα σε όλη τη χώρα.
Σήμερα, παραλαμβάνουμε, όπως πολύ καλά είπατε κύριε Υπουργέ, 22 λεωφορεία των 20 θέσεων. Το σύνολο των οχημάτων, όπως προείπατε, είναι περίπου 1.400 οχήματα, τα οποία θα παραλειφθούν σε περίπου 18 μήνες, αρχής γενομένης από την αρχή του έτους, μέχρι τον Ιούνιο, περίπου, του 2019.
Αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί περίπου στο 11% του τυπικά ενεργού αριθμού οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας. Περίπου, όμως, είναι στο 15 με 16 % του αριθμού των επιχειρησιακών αυτοκινήτων, που έχει στη διάθεση της η Ελληνική Αστυνομία για την καθημερινή αστυνομική δράση.
Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, ιδιαίτερα χαρούμενοι σήμερα που ξεκινάμε αυτή τη διαδικασία παραλαβής. Επιτρέψτε μου, κύριε Υπουργέ, να αναφέρω ότι οι συνεργάτες μου στο Αρχηγείο, το γνωρίζετε άλλωστε πολύ καλά προσωπικά και εσείς και οι κ.κ. Γενικοί Γραμματείς, ότι εξαντλούμε κάθε δυνατότητα, κάθε εργαλείο χρηματοδοτικής διαδικασίας για την ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας.
Τα περιθώρια του τακτικού προϋπολογισμού είναι σφιχτά, το γνωρίζουμε εμείς, όσοι υπηρετούμε στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά και όλοι οι Έλληνες, οπότε εξαντλούμε κάθε δυνατότητα που μας παρέχεται από τα συγχρηματοδοτούμενα ταμεία για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις, στις πραγματικά μεγάλες απαιτήσεις που έχει επιχειρησιακά η Ελληνική Αστυνομία.
Κύριε Υπουργέ, επιτρέψτε μου να απευθυνθώ στους συναδέλφους μου που κάθονται πίσω και περιμένουν να οδηγήσουν τα λεωφορεία για τους τόπους και τις περιοχές ευθύνης τους.
Θα ήθελα να τους παρακαλέσω, πραγματικά να τους παρακαλέσω, να προσέξουν αυτό το υλικό. Η πατρίδα δεν έχει δυνατότητες να αντικαθιστά πάρα πολύ γρήγορα τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και δεν είναι μόνο η Ελληνική Αστυνομία, ο οργανισμός - η κρατική οντότητα που χρειάζεται υλικοτεχνικό εξοπλισμό στη Δημόσια Διοίκηση. Θα τους παρακαλέσω λοιπόν, να είναι συνετοί, σώφρονες στο χειρισμό του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, ούτως ώστε να αποδώσει αυτός ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα για τις επιχειρησιακές ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Θα ζητήσω επίσης από τους συναδέλφους μου, Διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων όλης της χώρας να επιβλέψουν γι’ αυτό που ζητώ από τους συναδέλφους μου, που θα είναι οι οδηγοί των λεωφορείων.
Μόνο μια συνετή, σώφρονα χρήση του υλικού μπορεί να μας δώσει εκείνα τα εχέγγυα να προσδοκούμε ότι θα έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ» .
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.
Παρέστησαν, επίσης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Αχιλλέας Σκανδάλης ο Προϊστάμενος του Γραφείου Προϊσταμένου του Επιτελείου, Υποστράτηγος Γεώργιος Τηλελής και ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, Υποστράτηγος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, άλλοι ανώτεροι Αξιωματικοί και στελέχη του Σώματος.


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια