Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χωρίς «ληστή», η ληστεία στον ΔΣΑ το 2011

Την Τετάρτη στις 7/3/2018 δικάστηκε στο εφετείο η έφεση της υπόθεσης της ληστείας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η οποία διεπράχθη το 2011. Η θρασύτατη ληστεία στα γραφεία του
Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) σημειώθηκε στην οδό Ακαδημίας, περίπου στις 3 μ.μ. όταν τρεις κακοποιοί εισέβαλαν στα γραφεία του Συλλόγου και με την απειλή όπλων άρπαξαν 400.000 που υπήρχαν εκείνη την ώρα στο ταμείο του β’ ορόφου. Τραυμάτισαν μάλιστα ελαφρώς τον ταμία και στη συνέχεια αποχώρησαν με ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW.
Οι φυσικοί αυτουργοί της ληστείας δεν συνελήφθησαν, όμως συνελήφθη ένας αλλοδαπός άνδρας, ο οποίος κρίθηκε από το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο ως απλός συνεργός της ληστείας, με την κατηγορία ακόμα της συμμορίας. Ο άνδρας αυτός είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές.  Το δικαστήριο τιμώρησε τον κατηγορούμενο με την ποινή της 6ετούς κάθειρξης. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών επανέλαβε την δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής, και εκπροσωπήθηκε από τον Δικηγόρο και Καθηγητή Ποινικού Δικαίου, Στέλιο Γονατά. Ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε από τον Δικηγόρο Αθηνών Δημήτριο Ζορμπά.


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια