Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρεσάλτο του λιμενικού σε αλιευτικό με 1,5 τόνο κάνναβης (βίντεο και φωτογραφίες)


Τεράστια ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, καλά κρυμμένη στα «έγκατα» του πλοίου, εντόπισε το Λιμενικό στην Ιεράπετρα. Το χασίς που βρέθηκε σε μορφή «σοκολάτας» ξεπερνά τον έναν τόνο.
Εκτιμάται πως φτάνει τον 1,5 και ακόμα οι έρευνες δεν έχουν τελειώσει! Το πλοίο, με ξένη σημαία και πλήρωμα τέσσερις υπηκόους Συρίας, ακινητοποιήθηκε μετά από ρεσάλτο των Λιμενικών, χθες τα ξημερώματα, 40 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης, κοντά στην Ιεράπετρα. Το αλιευτικό φέρεται να είχε ξεκινήσει από λιμάνι της Κύπρου με προορισμό λιμάνι ευρωπαϊκής χώρας.

Η επιχείρηση στην Κρήτη

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιχείρηση συμμετείχε αρχικά το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης 060. Εκείνο εντόπισε το σκάφος μήκους περίπου 20 μέτρων. Στη συνέχεια ζητήθηκε από τoν Κλάδο Ασφάλειας του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος να σπεύσει προς ενίσχυση και δεύτερο πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης ΠΑΘ με κλιμάκιο στελεχών των ειδικών δυνάμεων. Στην επιχείρηση πήραν μέρος δύο αεροσκάφη, ένα του Λιμενικού και ένα λετονικό της Frontex.

Καλά κρυμμένο το χασίς

Οι έρευνες έφεραν αποτέλεσμα το μεσημέρι του Σαββάτου (03.03.2018). Τότε κατάφεραν οι άνδρες του Λιμενικού της Ιεράπετρας να βρουν τα ναρκωτικά, που ήταν καλά κρυμμένα στα «έγκατα» του σκάφους.

 Είχε χαρακτηριστικό ότι για να βρεθεί η «σοκολάτα» επιστρατεύτηκαν πριόνια, τρυπάνια και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.

 
 Τα ναρκωτικά ήταν καλά κρυμμένα σε διπλά πατώματα. Βρέθηκαν στην πρύμνη του σκάφους αλλά έρευνα θα γίνει και στην πλώρη γιατί δεν αποκλείεται να έχουν αποθηκευτεί κι εκεί πακέτα «σοκολάτας».

 
 Ήδη περισσότερα από 30 «πακέτα» έχουν βρεθεί και εκτιμάται ότι το βάρος τους ξεπερνά των 1,5 τόνο! Οι τέσσερις Σύροι, μέλη του πληρώματος, έχουν συλληφθεί.  πηγή: newsitΜε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και radiolasithi.gr

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια