Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Κάποιοι ήθελαν να φανεί σαν αυτοκτονία ο θάνατος της Ειρήνης» - Tι διερευνά ο πραγματογνώμονας Α. Γκουρμπάτσης

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό το θρίλερ με τον θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη. 



Ο 44χρονη βρέθηκε νεκρή στο αυτοκίνητό της στην Λίμνη Τριχωνίδα και παρόλο που η αρχική εκτίμηση των αρχών έκανε λόγο για αυτοκτονία τα αποτελέσματα των ερευνών έχουν στραφεί προς την δολοφονία.

Η οικογένεια της 44χρονης από την πρώτη στιγμή μιλούσε ανθρωποκτονία και όπως δηλώνει ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και δικαστικός πραγματογνώμονας διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού κ. Γκουρμπάτσης υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Ο κ. Γκουρμπάτσης μιλώντας στην εφημερίδα Espressο αποκάλυψε ότι κάποιοι προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες και να οδηγήσουν τις υποψίες στην αυτοκτονία. Ο υπαρχηγός έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα από την πρώτη έρευνα που έκανε, αναλύοντας και αξιολογώντας τα στοιχεία που έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας.

«Είμαι 30 χρόνια στο Πυροσβεστικό Σώμα και ασχολούμαι με τη διερεύνηση των πυρκαγιών. Στην περίπτωση της 44χρονης από την Κατοχή ασχολήθηκα αρχικά μόνος μου, από καθαρά επιστημονικό ενδιαφέρον. Ωστόσο, στην πορεία μου ζητήθηκε βοήθεια από την πλευρά της οικογένειας και ενδεχομένως, τις επόμενες ημέρες, να πάω στην περιοχή να κάνω από κοντά την έρευνα στο αυτοκίνητο της άτυχης Ειρήνης», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γκουρμπατσής


Ο κ. Γκουρμπατσής είπε ότι έχει μελετήσει το φωτογραφικό υλικό που έχει δοθεί στη δημοσιότητα και ότι έχει δει το βίντεο από το καμένο αυτοκίνητο.

«Ένας έμπειρος άνθρωπος που έχει ασχοληθεί με την πυρκαγιά, όπως εγώ, μπορεί να καταλάβει από τη συμπεριφορά της φωτιάς τον τρόπο με τον οποίο κάηκε το αυτοκίνητο. Δηλαδή, από πού ξεκίνησαν οι φλόγες και πόσο χρονικό διάστημα διήρκησε η φωτιά, μετρώντας την απόσταση που διένυσε και με δεδομένη την ατελή καύση της, καθώς δεν υπήρχε οξυγόνο για να καούν και τα 20 λίτρα πετρελαίου».

Μάλιστα, ο κ. Γκουρμπατσής απορρίπτει την πιθανότητα το καύσιμο υλικό να ήταν βενζίνη, διότι σε αυτή την περίπτωση θα είχε προκληθεί έκρηξη.

«Δεν είναι δύσκολο να βρεθεί η άκρη σε αυτή την υπόθεση και να εξακριβωθεί εάν η φωτιά προκλήθηκε σκόπιμα και με δόλιο σκοπό».

«Κατά την προσωπική μου εκτίμηση και σύμφωνα με την έρευνά μου, υπάρχουν ενδείξεις δολίως προκληθείσας πυρκαγιάς, προφανώς με σκοπό τη θανάτωση του θύματος με έναν ιδιαίτερα ερασιτεχνικά σκηνοθετημένο τρόπο αυτοχειρίας. Κι αυτό για να αποπροσανατολιστούν οι έρευνες» κατέληξε.


tovima.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια