Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μυστικές έρευνες στην υπόθεση της Novartis

Ερευνες σε σπίτια και χώρους εργασίας μη πολιτικών προσώπων που φέρονται, σύμφωνα με τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, να εμπλέκονται στην «υπόθεση Novartis»
πραγματοποιεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Εισαγγελία Διαφθοράς, με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής καθώς και το πρωί του Σαββάτου αστυνομικοί από υπηρεσία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (και όχι τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, όπως διέρρευσε αρχικά) πραγματοποίησαν διαδοχικές εφόδους στο σπίτι και το γραφείο της πρώην γραμματέως του κ. Αδ. Γεωργιάδη.
Της αστυνομικής επιχείρησης προηγήθηκε αίτημα συνδρομής της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, η οποία ζήτησε από τους επικεφαλής της Ασφάλειας να κινηθούν υπό άκρα μυστικότητα. Σύμφωνα, μάλιστα, με ορισμένες πληροφορίες, για την έρευνα δεν ενημερώθηκαν ή ενημερώθηκαν με καθυστέρηση αξιωματούχοι στα ανώτερα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ., γεγονός που προκάλεσε εσωτερικές τριβές.
Η κατάθεση της «Κελέση»
Αφορμή για την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. υπήρξε η κατάθεση, την 4η Φεβρουαρίου 2018, της προστατευόμενης μάρτυρος με κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» που κατήγγειλε χρηματισμό, μεταξύ άλλων, και του τέως υπουργού Αδ. Γεωργιάδη από τον αντιπρόεδρο της Novartis Hellas, Κωνσταντίνο Φρουζή. «Στην περίπτωση του Αδ. Γεωργιάδη, γνωρίζω ότι εκτός από τις φορές που ο ίδιος ο Φρουζής τον χρημάτισε απευθείας (χέρι με χέρι), σε τρεις περιπτώσεις τα χρήματα έλαβε για λογαριασμό του η ιδιαιτέρα γραμματέας του, Β. Κ., εντός κίτρινων φακέλων», κατέθεσε ενώπιον της κ. Τουλουπάκη. Σε συνέντευξή του –την Κυριακή– στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «συκοφαντίες» το περιεχόμενο των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων και επανέλαβε την πρόθεσή του να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά και αγωγή εναντίον τους.
Σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες, η αστυνομική επιχείρηση ήταν επεισοδιακή καθώς τη στιγμή της εφόδου η άλλοτε στενή συνεργάτις του κ. Γεωργιάδη (έχουν διακόψει τη συνεργασία τους το 2016) είχε συμπτωματικά επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό της προκειμένου να αποχωρήσει από το σπίτι και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας υποχρεώθηκαν να την παρεμποδίσουν πριν προλάβει να απομακρυνθεί.
Στο μεταξύ, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που διατυπώθηκαν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα από νομικούς κύκλους σύμφωνα με τις οποίες πριν από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης Novartis οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας είχαν προχωρήσει σε άρσεις απορρήτου στα τηλέφωνα και την ηλεκτρονική αλληλογραφία των υπόπτων. Καλά ενημερωμένη πηγή διευκρίνισε χθες στην «Κ» ότι δύο «ειδικές» υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. συμμετείχαν, κάτω από άκρα μυστικότητα, στην έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς καταγράφοντας τηλεφωνικές και διαδικτυακές επαφές των υπόπτων αλλά και τις ηλεκτρονικές (τραπεζικές) συναλλαγές τους. Σχετικές αναφορές υπάρχουν άλλωστε και σε βούλευμα με το οποίο το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών κάνει αποδεκτό αίτημα της Εισαγγελίας Διαφθοράς για έρευνες στα σπίτια φυσικών προσώπων και τις εγκαταστάσεις εταιρειών που συνδέονται με την υπόθεση.
Γιάννης Σουλιώτης - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια