Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πιστεύαμε ότι θα σταματούσε - Αν δεν αντιδρούσαμε θα μας βούλιαζε - H μαρτυρία μέλους του πληρώματος του Γαύδος

Λίγα 24ωρα μετά το θερμό επεισόδιο στα Ίμια, συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις των μελών του πληρώματος του «Γαύδος», που είτε λίγο ούτε πολύ μιλά για πολύ πιθανό ενδεχόμενο χτυπήματος
από το τουρκικό σκάφος.

Παράλληλα, την Κυριακή ο υπουργός Ναυτιλίας θα επισκεφθεί Σύμη, Καστελλόριζο αλλά και τη Ρω και τη Στρογγύλη, στον απόηχο του περιστατικού.

«Πιστεύαμε ότι το κάνει εκφοβιστικά και ότι θα σταματούσε. Δεν ήταν, άλλωστε, η πρώτη φορά που βλέπαμε τέτοιου είδους επιθετικότητα» φέρονται να έχουν πει σε δικούς τους ανθρώπους μέλη του πληρώματος του «Γαύδος», σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.

«Βλέπουμε το τουρκικό σκάφος να έρχεται κατά πάνω μας. Πιστεύαμε ότι το κάνει εκφοβιστικά και ότι θα σταματούσε. Δεν ήταν, άλλωστε η πρώτη φορά που βλέπαμε τέτοιου είδους επιθετικότητα. Αυτό όμως δεν είχε ξαναγίνει. Όταν έφτασε στα 50-60 μέτρα από εμάς, ήμασταν πια σίγουροι ότι δεν μπλοφάρει. Δεν έκοψε ταχύτητα, δεν άλλαξε κατεύθυνση.

Συνεχίζει δε λέγοντας: «Ο καπετάνιος κατάλαβε ότι πρέπει να αντιδράσει άμεσα, όπως και έκανε. Ανέπτυξε ταχύτητα και το τουρκικό σκάφος μας χτύπησε στην πρύμνη. Αν δεν αντιδρούσαμε, θα μας έβρισκε στη μέση του πλοίου και θα μας βούλιαζε. Εκείνη την ώρα τρομάζεις, γιατί δεν ξέρεις μέχρι που είναι διατεθειμένοι να φτάσουν και τι εντολές έχουν πάρει» καταλήγει το μέρος του πληρώματος.
Στον Αλέξη Τσίπρα τα τρία βίντεο από τα Ίμια

Την ίδια στιγμή, πριν από λίγες ώρες ήρθαν στη δημοσιότητα τρία βίντεο, τα οποία καταγράφουν σοκαριστικές σκηνές από το περιστατικό.

Μάλιστα, τα τρία βίντεο παρελήφθησαν από στελέχη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

Στην συνέχεια τα έδειξαν στον Αλέξη Τσίπρα, με τον πρωθυπουργό να έχει άριστη εικόνα για όλα όσα συνέβησαν τις κρίσιμες στιγμές στα Ίμια.

Αξιόπιστες πηγές που επικαλείται το ίδιο δημοσίευμα, αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας, εφόσον κριθεί αναγκαίο, θα δείξει μέρος του σημαντικού αυτού υλικού σε αξιωματούχους ξένων χωρών. Θα το παρουσιάσει, δε, ως αδιάσειστο στοιχείο ότι οι ελληνικές δυνάμεις στο Αιγαίο κάνουν την δουλειά τους απολύτως εντός πλαισίου. Σε αντίθεση φυσικά με τις τουρκικές.
Ικανοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου

Παράλληλα, η κυβέρνηση θεωρεί ότι το πλήρωμα του «Γαύδος», το οποίο είχε πάρει εντολές για διακριτική επιτήρηση των τουρκικών σκαφών στα Ίμια​, λειτούργησε με επαγγελματισμό.

Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η επίσκεψη του πρωθυπουργού, την περασμένη Πέμπτη, στο υπουργείο Ναυτιλίας, όπου είχε την ευκαιρία να συγχαρεί διά ζώσης τους Έλληνες λιμενικούς.

Στόχος ήταν να τους δοθεί μια ψυχολογική… ένεση, καθώς οι δυνάμεις του ΛΣ που επιχειρούν στα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα γίνονται καθημερινά δέκτες πολύ μεγάλης πίεσης από… Τουρκία μεριά.

Επίσκεψη Κουρουμπλή στα νησιά της άγονης γραμμής

Το Καστελλόριζο και τη Σύμη θα επισκεφτεί αύριο και μεθαύριο 18 και 19 Φεβρουαρίου 2018, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Ράπτη Σταμάτιο.

Ο κ.Κουρουμπλής θα επισκεφτεί αύριο στις 11.15 το Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Δημαρχείο, όπου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο του νησιού.

Στη συνέχεια ο Υπουργός θα αναχωρήσει στις 12.30 για τη Νησίδα Ρω όπου θα επισκεφτεί το Φυλάκιο.

Την Δευτέρα στις 09.00, ο κ.Κουρουμπλής θα αναχωρήσει για τη Στρογγυλή όπου θα επισκεφτεί αντίστοιχα το Φυλάκιο του νησιού.

Στις 10.20 θα αφιχθεί στη Σύμη, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Δημαρχείο της Σύμης στις 10.30, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνάντηση στο Λιμεναρχείο της Σύμης.

πηγή: newpost

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια