Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

H υποδειγματική συμπεριφορά της διμοιρίας των ΜΑΤ στην πλατεία Κοραή


Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Κυριακής ανάμεσα στη συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών που βρίσκονταν επί της οδού Πανεπιστημίου,
στην πλατεία Κοραή βρισκόταν διμοιρία των ΜΑΤ ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγκρουση με άτομα που περνούσαν από την Σταδίου και είχαν διάθεση να κινηθούν μέσω του πεζόδρομου της Κοραή ώστε να συγκρουστούν με τα άτομα που ήταν στην Πανεπιστημίου.

 Ανά τακτά χρονικά οι αστυνομικοί απομάκρυναν με ήρεμο τρόπο όσους προκαλούσαν με χειρονομίες, ύβρεις και συνθήματα τους αντιεξουσιαστές, καθιστώντας σαφές ότι δεν θα γινόταν ανεκτή οποιαδήποτε ενέργεια που άναβε τη σπίθα της έντασης και θα δυναμίτιζε το ήρεμο κλίμα.

Λίγο πριν από τις 15:00 όταν ομάδα περίπου 30 ακροδεξιών που φορούσαν κράνη, κουκούλες και φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα, συγκεντρώθηκαν στο σημείο οι άνδρες των ΜΑΤ τους απομάκρυναν προς την Κλαυθμώνος χωρίς να τους επιτρέψουν να κάνουν οτιδήποτε.

 Από την πλευρά τους οι αντιεξουσιαστές δεν έδειξαν καμία πρόθεση να έρθουν σε αντιπαράθεση με τα ΜΑΤ και να παραβιάσουν την ''νεκρή ζώνη'' που είχε δημιουργηθεί επί της Κοραή.

Σπύρος Λεβειδιώτης



_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια