Τι αποφάσισε το δικαστήριο για την αγωγή του αντιστράτηγου ε.α. Δημητρη Σοφιού κατά του bloko.gr


Πριν από λίγες ημέρες, το αρμόδιο δικαστήριο που συζήτησε την αγωγή σε βάρος μας του αντιστράτηγου ε.α. Δημήτρη Σοφιού, με την οποία διεκδικούσε ως είχε το
δικαίωμα αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης του, εξέδωσε απόφαση.

Η αγωγή οφείλουμε να σημειώσουμε συζητήθηκε ερήμην μας.

Διαβάστε την πρώτη σελίδα από τη νέα εξώδικη διαμαρτυρία του κ. Σοφιού, με την οποία μας κάνει γνωστή την απόφαση, στη συνέχεια το δομικό περιεχόμενο της δικαστικής κρίσης επί της αγωγής και στο τέλος την θέση του bloko.gr.
Αυτή ήταν η πρώτη σελίδα. Πάμε στο δια ταύτα τηςαπόφαση καθώς στο ενδιάμεσο περιγράφονται τα επίδικα δημοσιεύματα του bloko.grΗ απάντηση του bloko.gr: Η αλήθεια είναι ότι όταν βρισκόμαστε σε καθεστώς οργής, όσο δικαιολογημένη κι αν είναι κατά την άποψη μας, υποκύπτουμε στον πειρασμό της σκλήρυνσης της κριτικής, σε βαθμό ενίοτε που με μια δεύτερη σκέψη θα αποφεύγαμε. Η ιστορία με και για τον κ. Σοφιό, είναι κατά το πλείστον γνωστή στο αναγνωστικό κοινό του bloko.gr, όπως επίσης το αίτιο και αιτιατό που κατέστησαν μια παλιά σχέση εκτίμησης σε εκ διαμέτρου αντίθετη θέση. Και το συστατικό που μετέτρεψε άρδην την άποψη και την κρίση, ήταν η αχαριστία. Όχι σε σχέση με την αγωγή. Αναφαίρετο και αναπαλλοτρίωτο το δικαίωμα του.

Η αυθεντία της έντασης καθορίζεται από όλα όσα κάναμε υπέρ του, η αντιμετώπιση που τύχαμε και η απόπειρα επαγγελματικής απομείωσης που υποστήκαμε. Και πάλι το τελευταίο δεν ήταν το καθοριστικό. Είναι μέσα στη δουλειά και την ευθύνη του δημοσιογράφου η σύγκρουση με την όποια ηγεσία. Ήταν καθαρά προσωπικό κι απ' ότι φαίνεται, παρά την απουσία μας για την ανάπτυξη της αιτιολογικής βάσης της επίθεσης (ομολογουμένως ανοίκεια σε κάποια σημεία της), το δικαστήριο έκρινε και προέκρινε την σολομώντεια λύση του συμβιβασμού μέσω της διατύπωσης μιας συγνώμης.

Μια συγνώμη που όπως μας αρμόζει τη διατυπώνουμε ευθέως και ασμένως σε ότι αφορά στα επίμαχα σημεία που εντόπισε και έκρινε ως στρεβλά το δικαστήριο και διατυπώνονται ανάγλυφα στο σκεπτικό της απόφασης και ειλικρινά υιοθετούμε στον υπερθετικό βαθμό. Στο βάθος της ουσίας, παρα την αποστρατεία του κ. Σοφιού και την πόρευση του πλέον ως κοινού θνητού, μοίρα όλων εμάς των απλών πολιτών, παραμένει η πικρία της θυσίας του ανθρώπου στο βωμό της διατήρησης ή της συντήρησης αξιωμάτων και καριέρας. Αυτή, παρά την από ετών αποστρατεία του, παραμένει ανεξίτηλη. Ζητούμε λοιπόν συγνώμη για τις διατυπώσεις (υπερβολικές ή και συκοφαντικές) διατηρώντας αναλλοίωτο το δικαίωμα της θλίψης μας για τον άνθρωπο που κάποτε εκτιμήσαμε και πιστεύσαμε σε βαθμό της ίδιας ή και παραπάνω υπερβολής σε σχέση με την μετέπειτα αντιστρεπτή βιοηθική μας. Προς επίρρωση της απορρέουσας πικρίας διαβάστε τα εξής.

1. Ο ΣΟΦΙΟΣ Η ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣ- ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕΡΟΣ Α' 
2. Ο ΣΟΦΙΟΣ Η ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣ- ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕΡΟΣ Β' 
3. Ο ΣΟΦΙΟΣ Η ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣ- ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕΡΟΣ Γ'_