Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι έγραφε το bloko.gr για την παραίτηση Ράικου, τον Παπαγγελόπουλο, τη ΔΕΠΑ και τη Novartis - Πώς την "έκριναν" αξιωματικοί της ΕΛΑΣ


Για την ιστορία του πράγματος, το bloko.gr παραθέτει σχετικό δημοσίευμα- ρεπορτάζ με ημερομηνία 28 Μαρτίου 2017 και
τίτλο "Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ "κρίνουν" την παραίτηση Ράικου - Τι λένε για Παπαγγελόπουλο και Λαυρεντιάδη", ώστε ο καθένας με μια μικρή αναγωγή του τότε στο σήμερα, να εξάγει τα συμπεράσματα του.


Η παραίτηση της Ελένης Ράικου από την θέση της εισαγγελέως διαφθοράς, δύο μόλις μήνες πριν από τη λήξη της δεύτερης διετούς θητείας της (11 Μαΐου) προκαλεί πληθώρα ερωτημάτων και αποριών.

Στις τάξεις της αστυνομίας επικρατεί η πεποίθηση ότι η κ. Ράικου δεν υπέκυψε σε άνωθεν εντολές και πιέσεις, δείχνοντας κατά κάποιον τρόπο προς την κατεύθυνση του αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αλλά και προς τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, δίχως επίσης ν' αποκλείουν την υπόθεση της Novartis, για την οποία αναμένεται τι θα προκύψει στο ... βάθους πεδίου αναλόγως εξέλιξης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εικασίες και τις εκτιμήσεις των αξιωματικών που μίλησαν στο bloko.gr, δεν αποκλείεται από την εξέταση των στοιχείων της Novartis να προέκυψαν στοιχεία που ξεπερνούν το όριο των ενδείξεων και έχουν σχέση με αδιαφανείς συναλλαγές προσώπων που η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να δουν το φως της δημοσιότητας. Πολύ περισσότερο, να κινηθεί σε βάρος τους η οποιαδήποτε ποινική διαδικασία. Η μία εκτίμηση είναι αυτή.

Η δεύτερη έχει σχέση με την έρευνα της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία της ΔΕΠΑ, για την οποία πολλύ πρόσφατα έγραψε σχετικά η Καθημερινή, με τη διαφορά πως ο συντάκτης του ρεπορτάζ απέδωσε την έφοδο στο ΣΔΟΕ.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκεται ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαρεντιάδης (πολλαπλώς ευνοημένος σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν διαψεύστηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος όπως λένε οι πληροφορίες του bloko.gr, είχε αρκετών εκατομμυρίων οφειλή στη ΔΕΠΑ, η οποία ανοίγει την στρόφιγγα σε βιομηχανικές μονάδες με προπληρωμή. Από την έρευνα πάντως διαπιστώθηκε ότι για τις λιπασματοβιομηχανίες του ομίλου Λαυρεντιάδη είχε γίνει διακανονισμός οφειλής.

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια