Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το μεγαλύτερο όγκο εγκεφάλου στην ιστορία αφαίρεσαν οι γιατροί [ΦΩΤΟ]



Έναν όγκο εγκεφάλου βάρους 1,8 κιλών αφαίρεσαν γιατροί στην Ινδία από έναν άνδρα 31 ετών και υποστηρίζουν ότι μάλλον είναι ο μεγαλύτερος που έχει εντοπιστεί και αφαιρεθεί ποτέ στον κόσμο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου BYL Nair του Μουμπάι, ο όγκος ήταν τόσο μεγάλος που ο άτυχος άνδρας «έμοιαζε σαν να είχε δύο κεφάλια, το ένα πάνω στο άλλο».


Η χειρουργική επέμβαση, η οποία διήρκεσε επτά ώρες, πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο Nair στη Βομβάη. Ωστόσο, η όλη επέμβαση δεν δημοσιοποιήθηκε μέχρι τώρα, καθώς οι γιατροί δεν ήταν σίγουροι εάν το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν επιτυχές και αν ο 31χρονος θα επιζούσε.

«Τώρα είναι σε φάση ανάκαμψης, αλλά είναι εκτός κινδύνου», δήλωσε ο δρ. Trimurti Nadkarni, επικεφαλής της νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου.


Τρία χρόνια ζούσε με τον όγκο αυτό στο κεφάλι!

Ο 31χρονος Santlal Pal, καταστηματάρχης στο βόρειο κρατίδιο του Uttar Pradesh, ζούσε με τον όγκο για τρία χρόνια πριν από τη χειρουργική του επέμβαση.

Οι γιατροί ανέφεραν ότι ο κ. Pal είχε χάσει την όρασή του εξαιτίας του όγκου, αλλά ελπίζουν ότι θα την ανακτήσει σταδιακά, καθώς συνεχίζει να αναρρώνει από την επέμβαση. Η σύζυγός του είπε στην εφημερίδα Hindu, ότι τους είχαν πει οι γιατροί από τρία διαφορετικά νοσοκομεία στο Uttar Pradesh, ότι ο όγκος ήταν αδύνατον να αφαιρεθεί.

Ο δρ. Nadkarni είπε ότι ο κ. Pal χρειάστηκε 11 μονάδες αίματος κατά τη διάρκεια της επέμβασης και μετά συνδέθηκε με έναν αναπνευστήρα λίγες ημέρες μετά από αυτήν.




Μέχρι τώρα, ο μεγαλύτερος εγκεφαλικός όγκος που είχε αφαιρεθεί επιτυχώς -και ο ασθενής επέζησε- ζύγιζε 1,4 κιλό.

Πηγές: healthynews.gr, enikos.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια