Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΕΘΑ: ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν εξασφαλίζουν τα σύνορα της χώρας

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής Κίνησης για την Εθνική Άμυνα: Το πρόσφατο περιστατικό κατά το οποίο τουρκικό σκάφος του Λιμενικού (ΛΣ) συγκρούστηκε με ελληνικό με ευθύνη του
πρώτου, αποτελεί σοβαρή κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο. Τις προηγούμενες λίγες μέρες είχε προηγηθεί μια εν κινήσει επακούμβιση πάλι σκάφους του τουρκικού ΛΣ στην κανονιοφόρο Νικηφόρος, ενώ το τελευταίο διάστημα παρατηρείται προσπάθεια αποκλεισμού των νησίδων Ίμια από τουρκικά σκάφη.
Επίσης, σοβαρή εξέλιξη είναι η απαγόρευση από τουρκικά πολεμικά πλοία της μετακίνησης του γεωτρύπανου της ΕΝΙ, να πλεύσει προς το οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, προκειμένου να συνεχίσει το ερευνητικό του έργο.
Η τουρκική προκλητικότητα κορυφώνεται, καθώς όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με εμπρηστικές δηλώσεις από την τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.
Φάνηκε πλέον καθαρά, πόσο κοντά στο ατύχημα βρίσκονται οι συνάδελφοί μας - τα ελληνικά πληρώματα, διαφυλάσσοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και του λαού μας.
Τα συγκεκριμένα γεγονότα, καθώς και όλη η μέχρι σήμερα εμπειρία αναφορικά με τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, επιβεβαιώνουν ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ κάθε άλλο παρά εξασφαλίζουν τα σύνορα της χώρας, τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την “σταθερότητα” στην περιοχή.
Επομένως απαιτείται επαγρύπνηση και να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, που εμπλέκουν την χώρα και τον λαό της  στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους τους.

1/2/2018

Η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια