Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποια σημάδια μπορούν να σας αποκαλύψουν ότι θα ζήσετε περισσότερο από τους υπόλοιπους;



Υπάρχουν οκτώ απρόσμενα σημάδια που μπορούν να σου δείξουν ότι πιθανότατα θα ζήσεις περισσότερα χρόνια από τους γύρω σου.

Η μητέρα σου ήταν νέα όταν σε γέννησε

Αν η μητέρα σου ήταν κάτω από 25 ετών όταν σε γέννησε, οι πιθανότητες να φτάσεις τα 100 διπλασιάζονται, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγο. Οι επιστήμονες εικάζουν ότι τα ωάρια των νέων γυναικών οδηγούν σε πιο υγιείς απογόνους.

Αγαπάς το τσάι

Αν πίνεις συχνά πράσινο ή μαύρο τσάι και μάλιστα σε γενναίες δόσεις, μειώνεται κατά πολύ ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων. Σε μελέτη, ερευνητές βρήκαν ότι γυναίκες που πίνουν πέντε τουλάχιστον φλιτζάνια τσάι την ημέρα, έχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού.


Προτιμάς το περπάτημα

Όσοι περπατούν τριάντα λεπτά την ημέρα, ακόμα κι αν δεν κάνουν κάποια άλλη άσκηση ή ακόμα κι αν έχουν μεγαλύτερο ποσοστό λίπους στο σώμα τους από το κανονικό, ζουν κατά μέσο όρο περισσότερα χρόνια από όσους περπατούν λιγότερο.

Έχεις δυνατά πόδια

Η δύναμη στο κάτω μέρος του σώματος μεταφράζεται σε καλή ισορροπία, ευλυγισία και αντοχή. Όσο μεγαλώνεις σε ηλικία, αυτά τα χαρακτηριστικά παίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου πτώσεων, τραυματισμών και επιδείνωσης της γενικότερης υγείας.

Δεν ήσουν υπέρβαρος/η στην εφηβεία σου

Σύμφωνα με αφρικανική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Pediatrics, τα παιδιά που είναι υπέρβαρα στην ηλικία των 14, έχουν αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 στην ενήλικη ζωή τους. Και οι ενήλικες με διαβήτη έχουν δυο ως τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακή πάθηση.


Έχεις πάει στο Πανεπιστήμιο έστω και μία χρονιά

Έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ έδειξε ότι όσοι έχουν παραπάνω από 12 χρόνια εκπαίδευσης, δηλαδή έστω και ένα χρόνο παραπάνω από το Λύκειο, ζουν κατά μέσο όρο 18 μήνες περισσότερο από τους υπόλοιπους. Κι αυτό γιατί όσο περισσότερη εκπαίδευση λαμβάνεις, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να καπνίζεις, λένε οι στατιστικές.

Περνάς καλά με τους φίλους σου

Οι καλοί φίλοι είναι καλή άμυνα ενάντια στο στρες, το οποίο μπορεί να κάνει αδύναμο το ανοσοποιητικό σύστημα και να επιταχύνει το «γέρασμα» των κυττάρων.


…Και οι φίλοι σου είναι υγιείς

Αν οι κοντινοί σου άνθρωποι πάρουν βάρος, αυξάνονται και οι δικές σου πιθανότητες να πάρεις βάρος κατά 57%, σύμφωνα με τις μελέτες. Οι φίλοι με υγιεινές συνήθειες και κοινούς στόχους με σένα σε βοηθούν να διατηρηθείς υγιής.


Πηγές: prevention.com, in2life.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια