Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γυναίκες αστυνομικοί στο "κυνήγι" της Ζωής Κωνσταντοπούλου


Το ζητημα της διαχείρισης του προβλήματος των πλειστηριασμών για την αστυνομία, προβλέπει και μια ... ασύμμετρη απειλή. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την πρώην πρόεδρο της
Βουλής κι επικεφαλής του κινήματος Πλεύση Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το τελευταίο στο σίριαλ των παρεμβάσεων της επεισόδιο στο γραφείο της συμβολαιογράφου όπου θα πραγματοποιούνταν ηλεκτρονικός πλειστηριασμός, ανέδειξε ενα πρόβλημα. Ποιος θα συγκρατήσει την ατιθάσευτη Ζωή και μέχρι που μπορούν να φτάσουν τα ... χωρικά ύδατα της Πλεύσης της.

Το πρώτο πρόβλημα που ανέκυψε είναι αν μπορεί ν' απαγορευθεί και με ποια αιτίαση η είσοδος ενός πολίτη σε μια πολυκατοικία, στην οποία εκτός από το συμβολαιογραφικό γραφείο ειδικού ενδιαφέροντος, υπάρχουν κι άλλα γραφεία και διαμερίσματα.

Το δεύτερο είναι, τι γίνεται και με ποιο τρόπο αποτρέπεται η εισβολή και η καταγραφή παρόμοιων σκηνών όπως αυτές στο βίντεο που ανάρτησε η Ζωή και συνιστά λόγους κινδύνου- απειλής για την συμβολαιογράφο.

Όπως υποστηρίζεται, η Ζωή πριν από την επέμβαση, έσπρωξε τον αστυνομικό που ήταν στην πόρτα, όμως ο αστυνομικός δήλωσε ότι δε επιθυμεί τη δίωξη της. Συνεπώς και μετά την καλά σκηνοθετημένη παρουσία της Ζωής στην σκηνή του γραφείου και με δεδομένη την δήλωση της συμβολαιογράφου ότι δεν διέπραξε κάποιο αδίκημα η κ. Κωνσταντοπούλου με την παρουσία και την συμπεριφορά, δεν προέκυψε η παραμικρή αιτίαση για τη σύλληψη της, δεδομένης δε και της καταλεπτώς ενημέρωσης του εισαγγελέα για τα διαδραματιζόμενα.

Σε μια τέτοια περίπτωση ή στην περίπτωση λήψης απόφασης για την ... απώθηση της, θ' ανέκυπτε ένα άλλο ζήτημα. Ποιος και με τρόπο θα την έκανε δεδομένης επίσης της βιντεοσκόπησης των σκηνών; Και αν υπήρχε άσκηση της οποιασδήποτε κλίμακας βία, ή πάνω στην προσπάθεια της απώθησης την άγγιζε χέρι αστυνομικού σε κάποιο επίμαχο σημείο; Μύλος και αυτόματα κρίση πολιτικού μεγέθους.

Πάνω και με βάση αυτούς τους προβληματισμούς η ηγεσία της ΕΛΑΣ σχεδιάζει σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr ειδικους τρόπους διαχείρισης του φαινομένου Ζωή. Στο πλαίσιο αυτό, προκρίνεται για την αποφυγή των ... παρερμηνειών ή των παρεξήγησεων, να μπουν επικεφαλής στο κυνήγι της Ζωής, γυναίκες αστυνομικοί.



_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια