Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γκρίζαρες πρόωρα; Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την υγεία σου;


Πολλοί άνδρες αντιμετωπίζουν πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών τους και αναρωτιούνται τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Τι μπορεί να σημαίνει τελικά για την υγεία σου εάν γκρίζαρες πρόωρα;

Τα πρόωρα γκρίζα μαλλιά όντως είναι ένα σημάδι γήρανσης, αλλά μην ανησυχείς, δεν θα γίνεις παππούς πριν την ώρα σου!

Η αλήθεια είναι ότι κάτι γερνάει στο σώμα σου, αλλά δεν είναι τίποτα άλλο απ’ τα μελανοκύτταρα που είναι υπεύθυνα για το χρώμα των μαλλιών σου! Αυτά είναι τα ίδια κύτταρα που παράγουν χρωστική ουσία στο δέρμα σου, λέει η Melissa Piliang, δερματολόγος στην κλινική Cleveland. Διακόπτουν σιγά σιγά την παραγωγή της χρωστικής ουσίας μελανίνης. Το αποτέλεσμα είναι αρχικά να γκριζάρουν τα μαλλιά και στη συνέχεια με την πάροδο του χρόνου ν’ ασπρίζουν.

Αυτή η διαδικασία, όμως, δεν επηρεάζει τα κερατινοκύτταρα, τα οποία είναι υπεύθυνα για την παραγωγή των ινών των μαλλιών, επομένως δεν θα δεις αλλαγές στη δομή των μαλλιών σου! Ωστόσο, μην εκπλαγείς εάν δεις κάποια αλλαγή στην υφή των μαλλιών σου, είναι πιθανό και φυσιολογικό.

Φυσικά, δεν γκριζάρουν όλοι οι άντρες στην ίδια ηλικία! Μπορεί εσύ να δεις τις πρώτες γκρίζες τρίχες σου στα 30 και ο κολλητός σου να είναι 40+ και να μην έχει δει ούτε μια άσπρη τρίχα!

Αλλά αν γκρίζαρες πρόωρα, μπορεί να σημαίνει ότι το σώμα σου γερνάει πολύ γρήγορα; Μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο η υγεία σου;

Οι επιστήμονες λένε ότι υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ότι τα πρόωρα γκρίζα μαλλιά μπορούν να υποδείξουν κάποιο πρόβλημα υγείας, ιδιαίτερα στην καρδιά σου.

Αλλά μην φρικάρεις ακόμα. Τα αποδεικτικά στοιχεία ότι τα γκρίζα μαλλιά πλήττουν την καρδιά σου δεν είναι ακόμα πολύ ισχυρά και οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει σ’ ένα ασφαλές συμπέρασμα.


Πηγή: ipop.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια